Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 
 
 
 
I efterårsferien kan du blive apotekerassistent for en dag, møde vikingerne på Fyrkat, lære cirkusprinsessen Nanna at kende, besøge en udgravning og meget, meget mere. Nordjyllands Historiske Museum tilbyder et væld af aktiviteter på mange af vores afdelinger i hele uge 42. Du kan læse mere om dem alle her – og så åbner vi 11. oktober en nye udstilling om Berlinmurens fald på Aalborg Historiske Museum.
 

God fornøjelse!
 
NJM

Mød vikingerne på Fyrkat

I efterårsferien er Vikingecenter Fyrkat fyldt med vikingeliv og god stemning. I dagene 12. til 20. oktober kan du møde vikinger, der viser forskelligt håndværk, lære at skyde med bue og pil og meget andet.
Læs mere
 

 
NJM

Bliv apotekerassistent

Onsdag 16. oktober har du mulighed for at blive assistent for apotekeren på det gamle Svane Apotek. Det sker i Apotekersamlingen øverst oppe i Jens Bangs Stenhus i Aalborg. Her får du mulighed for at lave og smage miksturer, som apotekeren gjorde i gamle dage.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Åben udgravning

Arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum er i gang med at udgrave det, som de kalder for Sydskandinaviens største landsby fra ældre jernalder. Den ligger i Sdr. Tranders tæt ved Aalborg, og tirsdag 15. oktober holder vi åben udgravning med rundvisning og aktiviteter for børn.
Læs mere
 

 
NJM

Ferieaktiviteter i Aalborg

På Aalborg Historiske Museum kan du prøve klassiske efterårsaktiviteter som fx at lave græskarlygter, kastanjedyr og kartoffeltryk. Du kan også lede efter den forsvundne kagedåse eller deltage i konkurrencen om at tegne Aalborg.
Læs mere
 

 
NJM

Byvandringer for børn

Aalborg ligner på mange måder en pæn, hyggelig og moderne by, men pas på – for under overfladen er der masser af historier om spøgelser, hekse og uhyggelige fangehuller. Tirsdag den 15. og torsdag den 17. oktober kan du komme med på en særlig børnebyvandring i de hjemsøgte afkroge af byen.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Cirkusprinsessen Nynne

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan det er at rejse rundt som cirkusprinsesse som 12-årig? Torsdag 17. oktober kan du på Cirkusmuseet i Rold møde cirkusprinsessen Nynne Hulsig Samuelsen, som har gjort netop det. Samme dag har vi sjippe-workshop og rundvisninger i museets udstillinger.
Læs mere
 

 
NJM

Bedsteforældredage

Mandag til fredag i uge 42 er der bedsteforældredage på Boldrup Museum. Her kan du sammen med dine bedsteforældre – eller andre voksne – hjælpe med at fodre museets mange dyr, lave fuglefoderhuse eller bage pandekager over bål.
Læs mere
 

 
NJM

Uhyggelige byvandringer

Aalborgs fortid gemmer på grumme historier om pest og borgerkrig, henrettelser, tortur og hekseforfølgelser. I efterårsferien kan du komme med på byvandring, hvor vi fortæller alle de uhyggelige og bloddryppende historier fra byens fortid. Tør du tage med?
Læs mere, og køb billet
 

 

Byvandringer i Hobro

19. august 1812 brændte en tredjedel af Hobro. Det var en overvældende katastrofe, som dog snart efter skulle blive endnu værre. For under et år senere ramte endnu en altødelæggende brand Hobro. I efterårsferien kan du komme med på byvandring, hvor historien om Hobro i begyndelsen af 1800-tallet udfoldes. 
Læs mere, og køb billet
 

 

Vikingehåndarbejde på Lindholm Høje

Onsdag 16. oktober kommer en lille gruppe vikinger forbi Lindholm Høje. Her kan du se dem lave forskelligt vikinge-håndarbejde. I løbet af efterårsferien kan du også tegne en viking og vinde præmier samt lære at slyngflette som en viking.
Læs mere
 

 

Kartoffelferie i Hadsund

Tidligere blev efterårsferien kaldt ”kartoffelferien”, da børn på landet i 1800-tallet og først i 1900-tallet fik fri fra skole for at hjælpe forældrene med at grave kartofler op. På Hadsund Egnssamling står torsdag og fredag i efterårsferien derfor i kartoflens tegn med blandt andet kartoffeltryk.
Læs mere
 

 

Lær at lave flaskeskibe

På Lystfartøjsmuseet i Hobro kan hele familien torsdag den 17. og fredag den 18. oktober prøve den svære kunst at lave flaskeskibe. Du laver dit eget lille papirskib, som søsættes på en bund af blåt fimoler i små glas.
Læs mere
 

 

Berlinmuren kommer

21. oktober og frem til 3. november kommer et stykke verdenshistorie til Aalborg. Det sker, når en næsten fire meter høj og 2,5 tons tung sektion af Berlinmuren opstilles ved Budolfi Kirke tæt ved Aalborg Historiske Museum. Allerede fra 11. oktober kan du på selve museet se en ny udstillingen om Berlinmurens fald.
Læs mere
 

 
 


 

 
 

Vores samarbejdspartnere: 

 
 
                             


 
 

De støtter REGAN Vest:


 

 
 
 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp