Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 
 
 
 
Kom og fejr Sank Hans med os på Lindholm Høje - der er musik, mad og bål, og vi gør alt for, at det bliver en stemningsfyldt og uforglemmelig sommeraften. Ugen efter er der vikingemarked samme sted, og så har vi sat flere byvandringer i både Aalborg, Nørresundby og Hals i salg. Du kan også opleve den enestående Apotekersamling på udvalgte lørdage sommeren igennem eller besøge Havnø Mølle på Dansk Mølledag nu på søndag. 

God fornøjelse

 
NJM

Sankt Hans på Lindholm Høje

Traditionen tro, kan du opleve en stemningsfuld Sankt Hans aften i det naturskønne område ved Lindholm Høje Museet. Du kan høre sange fra den danske sangskat ved kammerkoret Coro Misto, og båltalen holdes af rådmand Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune.
Læs mere
 

 
NJM

Lækker Sankt Hans menu

Café Lindholm, der ligger i forlængelse af Lindholm Høje Museet, byder Sankt Hans aften på en særlig tre-retters menu med blandt andet håndpillede koldtvandsrejer, kalvefilet med nye kartofler og rødvinssauce samt desserten ”Baked Alaska”, der flamberes ved bordet.
Læs mere, og bestil bord
 

 
NJM

350 års apotekerhistorie

Astmacigaretter, rottegift og stryknin lyder måske ikke umiddelbart særligt helbredende, men det var alt sammen at finde på apoteket i gamle dage. Dyk ned i 350 års apotekerhistorie, når vi udvalgte lørdage tilbyder rundvisninger i Apotekersamlingen - næste gang er 22. juni.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Oplev Hals under krig og besættelse

Hals har en lang og dramatisk historie bag sig, og på denne byvandring kan du høre om nogle af de mange dramatiske begivenheder og situationer, der har præget byen og området gennem de sidste 1000 år. Særligt fokus er der på den tyske besættelse under 2. verdenskrig.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Vikingemarked ved Lindholm Høje

Igen i år arrangerer vikingegruppen Lindholm Høje et marked på området bag museet. Det sker i weekenden 29. og 30. juni. Her kan du blandt andet sende børnene i vikingekrigerskole, se falkonérshow eller stille sulten med vikingemad og mjød.
Læs mere
 

 
NJM

Ferie: Hjælp Churchill-klubben

Drengene fra Churchill-klubben var blandt de første modstandsfolk i Danmark under 2. Verdenskrig. Nu kan børn fra 10 år og op hjælpe Churchill-klubben med få kontakt til den hemmelige agent ”Svend”. Det er på Aalborg Historiske Museum fra 29. juni og resten af skolernes sommerferie.
Læs mere
 

 
NJM

Havnø Mølle åbner 16. juni

Tredje søndag i juni markerer sæsonstart for de danske vand- og vindmøller – således også Havnø Mølle, hvor der lægges op til en festdag med masser af aktiviteter for hele familien. Det sker 16. juni kl. 10-16.
Læs mere
 

 
NJM

Sjovt fund fra 2. Verdenskrig

Arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum udgraver for øjeblikket en boplads fra ældre jernalder i Sdr. Tranders, men blandt stolpehuller og lerkar er der også dukket moderne arkæologi frem i form af genstande fra 2. Verdenskrig.
Læs mere
 

 
NJM

Ekstra byvandringer

Interessen for vores byvandringer denne sommer har været ganske overvældende. Vi har derfor endnu engang sat ekstra datoer i salg. Det er ekstra ture i både Aalborg under besættelsen, Det glade Aalborg samt en tur i Nørresundby.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du automatisk i den månedlige lodtrækning om en præmie fra en af vores museumsbutikker. Her i juni er præmien et museumssmykke, som er en kopi af Hedebymønten, der er den første skandinaviske mønt (ca. år 900). Vinderen er Maja Bundgaard, som har fået direkte besked.
Kender du nogen, der gerne vil modtage nyhedsbrevet, kan de tilmelde sig her
 

 
 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:



 

 
 
                             


 
 

De støtter REGAN Vest:




















 
 

 
 
 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk





Email Marketing Powered by Mailchimp