Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Vikingecenter Fyrkat åbner først til påske, men allerede nu er der aktiviteter i form af vikingekurser. På Boldrup Museum er det kurser i podning, der er på programmet, og i Aalborg kan man møde arkæologerne lige der i hullet, hvor de graver. Du kan også læse om foredrag og geder i dette nyhedsbrev. God fornøjelse.


 
NJM

Mød arkæologen i udgravningen 

Aalborg Kommune graver i disse måneder omkring Budolfi Plads, og museets arkæologer overvåger udgravningerne for at sikre, at værdifulde genstande fra vores fælles fortid ikke går tabt. De gør hele tiden nye fund, og dem kan man høre mere om, når arkæologerne fortæller - i udgravningen. Det er hver torsdag kl. 15-15.30 – og det er ganske gratis. 
 

 
NJM

Podekursus på Boldrup Museum

Karsten Hansen, også kendt som Natur Karsten, besøger onsdag 8. marts Boldrup Museum med favnen fuld af grene. Her vil han lære deltagerne den simple kunst at pode sine egne frugttræer. 

Læs mere her
 

 
NJM

Geder på skansen i Hals

Til april rykker fem geder ind på Skansen i Hals. De skal fungere som levende græsslåmaskiner, der skal holde vegetationen nede, så skansevoldene står skarpere. Gederne skulle efter sigende være ganske fredelige. 

Læs mere om dem her
 

 
NJM

Flere spændende foredrag

Dengang man ofrede kvinde, hunde og fallosser. Således lyder titlen på et af flere spændende foredrag, man kan opleve i løbet af foråret. Byplanlægning i Aalborg Midtby og en marinearkæologisk udgravning i forbindelse med byggeriet af en ny Storstrømsbro er andre emner. 

Læs mere om alle foredragene her
 

 
NJM

Ny menu på Café Lindholm

De har hamret og banket og svedt, men nu har Maxwell og Madfar endelig slået dørene op for den nyrenoverede café på Lindholm Høje Museet. Nu er det i køkkenet, der knokles med alskens hjemmelavede lækkerier.

Se hele menukortet her
 

 
NJM

Vikingekurser på Fyrkat  

Fyrkats Venner og LOF Mariagerfjord/Rebild udbyder igen i år en række vikingekurser på Fyrkat. Sæsonen er godt i gang, og de kommende weekender kan man blandt andet lære træskæring af vikingemotiver og forarbejdning af ben og horn.

Læs mere om alle kurserne her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Hver måned trækker vi lod blandt alle modtagere af vores nyhedsbrev, og den heldige vinder får en gave fra en af vores museumsbutikker. Fra butikken på Lindholm Høje Museet får marts måneds vinder Marie Goul et meget fint cirkusbæger med emaljedekoration til en værdi af 800 kr. Motivet er en scene fra et romersk cirkus med en løve og en panter, der angriber en hjort.

Læs mere om cirkusbægre her
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

  
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp