Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Vinterferien står for døren, og på Aalborg Historiske Museum er der masser af sjov for børn og deres voksne – blandt andet detektivjagt, en udstilling af russisk legetøj og børnerundvisninger. Her kan man også se et nyt maleri, museet har erhvervet. På Cirkusmuseet fejres fastelavn, og for de arkæologi-interesserede er der flere spændende foredrag den kommende tid. Endelig kan du i dette nyhedsbrev også møde de nye forpagtere af caféen på Lindholm Høje Museet. God læselyst


 
NJM

Vinterferie på museet i Aalborg 

På Aalborg Historiske Museum er der vinterferieaktiviteter for børn og deres voksne både i uge 7 og 8. 
To dage tilbyder vi guidet børnerundvisning på museet, og vil man hellere ud på egen hånd, er der alle dage detektivjagt.

Læs mere om aktiviteterne her
 

 
NJM

Nye folk i caféen på Lindholm Høje

Mød Maxwell og Madfar – de nye forpagtere i caféen på Lindholm Høje Museet. De slår officielt dørene op tirsdag 21. februar. I mellemtiden kan man læse lidt mere om dem her
 

 
NJM

Fastelavn på Cirkusmuseet 

Der er både familiegudstjeneste i Rold Kirke og tøndeslagning på Cirkusmuseet søndag 26. februar. Begge dele er gratis for både voksne og børn. Det er dog kun de sidstnævnte, der kan forfølge titlerne som kattedronning og -konge.

Læs mere her
 

 
NJM

Museet i Aalborg på russisk

Brochurer og rundvisninger på russisk og en udstilling med russisk legetøj fra 1970’erne og 80’erne. Det er ikke småting, Aalborg Historiske Museum kan traktere sine gæster med, når det har haft fornøjelsen af en virksomhedspraktikant med rødder i Skt. Petersborg.

Læs mere her
 

 
NJM

Foredrag om Nonnebakken

Onsdag 1. marts arrangerer støtteforeningen Fyrkats Venner i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aalborg et foredrag på Hobro Bibliotek. Her fortæller forskningsleder ph.d. Mads Runge fra Odense Bys Museer om nye arkæologiske undersøgelser på vikingeborgen Nonnebakken.

Læs mere her
 

 
NJM

Fund fra Vingårdsgade udstilles

Aalborg Kommune graver i midtbyen, og så skal museets arkæologer rykke ud og overvåge, at fortidens skatte ikke går tabt. Og der er under det arbejde gjort mange fine fund i Vingårdsgade. Fra 16. februar udstilles de på Aalborg Historiske Museum.

Læs mere her
 

 
NJM

Nyt maleri med udsigt

Det er udsigten over Aalborg og Nørresundby set fra Skansebakken en dejlig sommerdag i 1830, der er motivet på det maleri af Ole Magnus Rasch, som Aalborg Historiske Museum netop har erhvervet. Billedet hænger nu på museet.

Læs mere om kunstner og motiv her 
 

 
NJM

Fastelavnsværksted for de små

Tirsdag 21. og onsdag 22. februar åbner Aalborg Historiske Museum sit fastelavnsværksted. Her kan børn lave fastelavnsris og masker, klippe gækkebreve og fornøje sig med andre hyggelige vinterferieaktiviteter.

Læs mere her
 

 
NJM

Foredrag om glemte gravhøje

Gamle opmålingskort fra omkring år 1800 rummer masser af spændende viden om datidens landskab – blandt andet placeringen af mere end 2000 glemte gravhøje. Det er museumsinspektør Niels Haue fra egne rækker, der tager publikum med på en tur i fortiden.

Læs mere her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Hver måned trækker vi lod blandt alle modtagere af vores nyhedsbrev, og den heldige vinder får en gave fra en af vores museumsbutikker. Februar måneds vinder, Birte Lykke Pedersen, får lækkert ”historisk” salt fra Krydderurtehaven, nemlig et glas Middelaldersalt med blandt andet ramsløg, rosmarin og estragon og et glas Renæssancesalt med blandt andet løvstikke, salvie og citronmelisse. Du kan købe disse og flere spændende kryddersalte på Aalborg Historiske Museum – og læse mere om dem her
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

  
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp