Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ REGAN Vest ◦ Vikingecenter Fyrkat
 
 
Billetsalget åbner i dag – til en perlerække af vores populære byvandringer – herunder Aalborg under besættelsen, Nørresundby – solsidens seværdigheder og Aalborg i middelalderen. Læg dertil et par nye byvandringer og et par sjove ture for børn. Du kan læse mere om dem i nyhedsbrevet her, hvor vi også glæder os over, at Cirkusmuseet i Rold er klar til åbning – med en ny udstilling om Cirkus Schumann.

God fornøjelse.
 
NJM

To nye byvandringer i Aalborg

Aalborgs historie er lang, omskiftelig og spændende. På en helt ny byvandring kan du får de største highlights fra byens 1200 år lange og til tider dramatiske historie. Årets anden nye Aalborg-byvandring er inspireret af oprørsudstillingen på Aalborg Historiske Museum og tager publikum med på en rejse tilbage i tiden for at finde spor efter de nordjyske oprørs rødder.
Find både nye og kendte byvandringer i kalenderen, og køb billet
 

 
NJM

Det' for børn

Hekse, spøgelser og bloddryppende historier – for børn. Det er både sjovt og uhyggeligt, og mest for børn i alderen 7-12 år ifølge med en voksen. Sæsonens anden byvandring for børn er ny og hedder Leg dig gennem byen. Den tur egner sig særligt for de 5-10-årige, der bliver sat på mange opgaver og aktiviteter undervejs. De skal sende vand op gennem Danmarks smalleste gade, regne med gamle mønter, blæse sæbebobler, smage gammeldags slik, lege gamle lege og besøge et mørkt fangehul, hvor der både har siddet røvere og hekse.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Se Hornbecs reklamer i Hadsund

De entreprenante Hornbeck-brødre fra Hadsund startede med at producere bitter og frugtvin, men udvidede løbende sortimentet med blandt andet marmelader. De opkøbte frugtplantager i lokalområdet og var meget moderne i deres markedsføring af produkterne. Nu åbner Hadsund Egnssamling en fin lille udstilling om ”Hornbækkernes” opfindsomme reklamer.
Læs mere
 

 
NJM

Byvandring i Hadsund

Som noget nyt lancerer Nordjyllands Historiske Museum byvandringer i Hadsund. Her kan man høre om dengang, Hadsund kun var et færgested, om selve byens fremkomst i 1800-tallet, den kendte fabrik Hornbech, der blev grundlagt i 1898, broens betydning for området og meget mere.
Læs mere, og køb billet
 

 
NJM

Ny udstilling på Cirkusmuseet

Spektakulære dressurnumre med heste blev Cirkus Schumanns varemærke. Evnen til at tæmme de prægtige dyr med tålmodighed og respekt i stedet for pisk var anerkendt i hele landet – både blandt andre cirkusfolk og det brede publikum. Nu åbner Cirkusmuseet i Rold for sæsonen med en særudstilling om dyr i cirkus og Schumanns i særdeleshed.
Læs mere
 

 
NJM

Byvandring i Hobro

Der er både en historiske tur på havnen om dens 200 år lange virke og betydning for byen samt en byvandring i Hobros gader, når vi indleder den udendørs formidling i Hobro denne sommer. Byvandringen fortæller om den fattige købstad i middelalderen, den økonomiske krise i begyndelsen af 1800-tallet, de voldsomme bybrande i 1812 og 1813 samt industriens indtog sidst i 1800-tallet.
Læs mere om rundvisning Hobro havn
Læs mere og byvandring i Hobro

 
 

 
 

 
 

Vores samarbejdspartnere: 

De støtter REGAN Vest:
 
 


Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp