Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Julen nærmer sig, og den kommende weekend byder flere af vores museer på hyggelige julearrangementer med sjove aktiviteter, lækkert julebag og spændende boder. Ved Kirketerp i Hobro er der helt anderledes aktiviteter. Her har museets arkæologer fundet rester af en kirkegård og mange skeletter. Det kan du også læse om i dette nyhedsbrev. God fornøjelse


 
NJM

Julemarked i Mariager

Mariager museumsforening og Mariager Handelsstandsforening inviterer til julemarked på Mariager Museum og i Den Gamle Biograf. Det er søndag 20. november kl. 12-16. Der er fri entré til museet.

Læs mere her
 

 
NJM

Julehygge på Boldrup Museum

Julegrød, julesange, juledekorationer, gløgg og æbleskiver – der mangler ikke noget, når Boldrup Museumsforening juler for alle søndag 27. november. Kl. 14 skal nissen findes, så han kan få sin grød.

Læs mere her
 

 
NJM

Julerier med møllevennerne

Lørdag 19. november inviterer Havnø Mølles Venner til adventshygge på museet i Hadsund. Børnene kan male mel på håndkværn, der skal klippes julestads, og Frederiksens Orkester fra Als spiller til julehyggen.

Læs mere her
 

 
NJM

Jul på museet i Aalborg 

Allerede nu bugner butikken af gammeldags julepynt, men lørdag 19. november indledes julen for alvor på Aalborg Historiske Museum, når træet tændes, og publikum bydes gratis indenfor til masser af aktiviteter.

Læs mere her
 

 
NJM

Julemarked på Cirkusmuseet  

Cirkus Miehes gamle ridehus danner lørdag 19. november rammen om et hyggeligt julemarked med fristende boder, amerikansk lotteri og lidt godt til ganen. Der er fri entré.

Læs mere her
 

 
NJM

Vintertid er foredragstid

Torsdag fortæller museets arkæolog Torben Trier om metaldetektorfund og yngre jernalder omkring Limfjorden, og onsdag 23.11. fortæller arkæolog Pia Lindholdt om Vrejlev Kloster, som i middelalderen husede et nonnekonvent.

Læs mere om foredragene her
 

 
NJM

Skeletter vælter frem i Hobro 

I den nordlige del af Hobro har museets arkæologer fundet rester af en middelalderlig ødekirkegård med flere hundrede grave og en del velbevarede skeletter og kranier. Man har også fundet resterne af en gård fra germansk jernalder i nærheden.

Læs mere her
 

 
NJM

Julebutikken er åbnet

På Aalborg Historiske Museum bugner butikken nu af alskens lækre julegaveideer. Her er alt fra gammeldags julepynt, gavekurve og gavekort til fåreskind, bøger, legetøj, snaps, hyacintglas og chokolade.
Butikken er åben tirsdag-søndag frem til jul.


Læs mere her
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp