Copy
La manera més fàcil de seguir l'actualitat del Correllengua 2016
Follow on Twitter Friend of Facebook

Butlletí del Correllengua 2016

Any 8 - número 3 - 29 de setembre

El Correllengua empeny amb força


El moviment ja ha visitat 24 viles i ciutats, i properament passarà per més de 40 indrets d'arreu dels Països Catalans

 
El Correllengua continua recorrent el territori amb força i vitalitat. Els passats 21 i 23 de setembre va ser present a Esplugues de Llobregat amb ‘Pinzellades de Roig’, un reeixit espectacle poeticomusical en què Jaume Calatayud i Vicente Monera recorren la vida i l’obra de l’escriptora i periodista. A més, la CAL d’Esplugues va organitzar un Sopar per la Llengua amb la presència de l’autor del Manifest del Correllengua, Vicenç Villatoro, i diversos escriptors i escriptores del municipi.

Valls-Alt Camp va celebrar el Correllengua amb l’actuació de Cesk Freixas i la ja tradicional caminada a Miramar seguida d’una jornada festiva i reivindicativa. També va haver-hi un espai per al record a Montserrat Roig, amb la xerrada ‘Montserrat Roig: llengua, cultura, feminisme i llibertat’ celebrada a l’Institut d’Estudis Vallencs.

Al Bages, la pluja no va aigualir els actes previstos a Artés. La vila també celebrava 20 anys de Correllengua, i va fer-ho amb una jornada farcida d’activitats per a tots els gustos, amb jocs infantils, una mostra de cultura popular, un recital poètic, la lectura del Manifest, un berenar popular i un concert. A més, la Biblioteca va acollir una mostra dels 20 anys del Correllengua i un recull d’obres de Montserrat Roig.

Els propers dies, el moviment passarà per l’Hospitalet de Llobregat, on es farà un Sopar per la Llengua (30 de setembre) i la representació de l’obra escrita per Montserrat Roig ‘Reivindicació de la senyora Clito Mestres’ (16 d’octubre). També el 30 de setembre, hi haurà una conferència d’homenatge a Montserrat Roig a la Biblioteca de Cabrils, on s’hi podrà visitar, fins al 6 d’octubre, l’exposició de la CAL ‘Montserrat Roig. 45 anys de vida, 25 de llegat’. Finalment, aquest divendres Pedreguer organitzarà una tarda d’activitats on no hi faltarà berenar, la pintada del mural del Correllengua 2016, contacontes, l’arribada de la Flama de la Llengua i lectura del Manifest.  

Uns dies després, el Correllengua 2016 continuarà amb forta presència territorial, amb actes a Olesa de Montserrat, Castellar del Vallès, Mataró, Canet de Mar, Sallent, Viladecans, la Canonja, l’Alcúdia, el Masnou, la Pobla de Claramunt, Pallejà, Sant Pere de Riudebitlles... Per a més informació, consulteu l’agenda del web de la CAL!


 
Instant del recital poeticomusical 'Pinzellades de Roig' celebrat al Correllengua d'Esplugues de Llobregat.
 

La Flama de la Llengua arriba al País Valencià

El Correllengua ja ha començat a caminar al País Valencià de la mà d’ACPV. El 22 i 23 de setembre va recórrer els carrers d’Almassora amb la participació de més de 3.000 alumnes de les escoles del municipi.

Un cop encetada, la festa major de la llengua i la cultura va ser present a Gandia —on van participar-hi més de 500 persones—, la Vall d’Uixó i Vila-real, on el proper 30 de setembre celebraran una jornada festiva amb cercavila, lectura del manifest, animació i concert amb Pau Alabajos. Properament també passarà per Castelló (del 5 al 7 d’octubre).


Cartell del CLL de Vila-real


Celebrem 20 anys de recorregut del Correllengua

Amb motiu de la 20a edició del Correllengua, els passats 24 i 25 de setembre vam celebrar unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Podeu llegir la crònica dels actes i veure les imatges de la celebració al web de la CAL.A d'alt, desplegament del mapa gegant dels Països Catalans durant l'acte central de l'aniversari del Correllengua. A baix, imatge dels jocs lingüístics d'enginy dinamitzats per la CAL.

Propers esdeveniments
 CLL a Pedreguer
Dv. 30 de setembre


CLL a Vila-real
Dv. 30 de setembre


CLL a l'Hospitalet de Llobregat
Dv. 30 de setembre


CLL a Cabrils
Dv. 30 de setembre


Engresca't l'H
Ds. 1 d'octubre


CLL a Olesa de Montserrat
Del 3 al 9 d'octubre


CLL a Mataró
 Dc. 5 d'octubre
 
Ds. 8 d'octubre


CLL a Castelló
Del 5 al 7 d'octubre


CLL a Canet de Mar
7 d'octubre


CLL a l'Alcúdia
7 d'octubre


CLL a la Canonja
7 d'octubre


CLL a Viladecans
7 d'octubre


CLL a Sallent
7 i 8 d'octubre


CLL a Castellar del Vallès
7 i 8 d'octubre


CLL al Masnou
Del 7 a l'11 d'octubre


CLL a Sant Pere de Riudebitlles
8 d'octubre


CLL a la Pobla de Claramunt
8 d'octubre


CLL a Pallejà
8 d'octubre

CONSULTEU L'AGENDA DEL WEB DE LA CAL PER A ACTUALITZACIONS
 

Mapa del CLL2016Si ets una entitat o col·lectiu interessat a organitzar el Correllengua al teu barri, poble o ciutat, contacta'ns!

A/e: correllengua@cal.cat
T. 93 415 90 02
Copyright © 2016 Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana. Tots els drets reservats
Estàs rebent aquest correu com a persona interessada en l'actualitat del Correllengua
La nostra adreça electrònica és:
correllengua@cal.cat
Email Marketing Powered by Mailchimp