Copy
La manera més fàcil de seguir l'actualitat del Correllengua 2014
Follow on Twitter Friend of Facebook

Butlletí del Correllengua 2014

Any 5 - número 8 - 3a setmana d'octubre

Cap de setmana de màxima activitat amb més de 25 Correllengües simultanis


La segona meitat del mes d'octubre és tradicionalment el període de màxima concentració de Correllengües al Principat. Enguany torna a ser així, amb més d'una vintena de pobles, barris i ciutats que el celebraran.

A Barcelona, la Vila de Gràcia concentra els actes centrals el matí de dissabte a la plaça de la Vila, i que hauran estat precedits per un concurs de glosa el vespre de divendres. No molt lluny d'allí, el barri d'Horta-Guinardó organitzarà la seva 15a edició amb múltiples activitats la tarda de dissabte, a la plaça del Nen de la Rutlla.

També serà destacada l'activitat a la comarca del Maresme, amb quatre pobles organitzant actes. Destaquem els que es faran a Vilassar de Mar, on comptaran, entre d'altres, amb la presència de Pilarín Bayés i els seus contes (divendres a la tarda), o la inauguració de l'exposició "Mirades del català", el mateix dia a Canet de Mar, sense oblidar la gran festa de cultura popular el migdia de diumenge a Sant Vicenç de Montalt o els concerts de nit al Masnou (dissabte, a l'Altell de les Bruixes).

Tampoc cal menystenir la comarca de l'Anoia amb activitats a Igualada, Òdena i, de nou, a Piera. La capital organitza dijous una interessant xerrada sobre els reptes de futur del català. Precisament, Torredembarra també programa un col·loqui relacionat amb aquesta temàtica, amb la presència de l'activista mallorquí Jaume Sastre i el lingüista Xavier Vila (dissabte, 2/4 de set). Per la seva banda, el nucli de la CAL de Viladecans hi torna un any més amb una doble jornada d'actes, on destaca el concert de Cesk Freixas i la Banddarra, divendres al vespre.

Sentmenat torna amb força després d'haver-ho provat per primer cop l'any passat. Aquest any els actes centrals se celebren dissabte, i inclouen correfoc, sopar popular i concerts de nit. Ben a prop, Matadepera enceta el seu llarg Correllengua (fins al 26 d'octubre) amb la inauguració divendres de l'exposició homenatge a Maria-Mercè Marçal. A Osona, Roda de Ter, seu de l'inici del Correllengua d'ara fa un any, programa actes entre divendres i diumenge, on hi destaca la xerrada de Josep Maria Reniu sobre "Les claus del procés constituent" (divendres, 20:30h, Biblioteca Bac de Roda).

Finalment, a les comarques més meridionals volem destacar el Correllengua de La Sénia, que comptarà amb la presència de Xavier Sarrià (Obrint Pas), el dissabte 18, al Centre Obrer.

Per a més detalls dels actes indicats i conèixer la programació a d'altres viles, recordeu consultar l'agenda.

 
Correllengua 2013
Cartells dels Correllengües de Roda de Ter i La Sénia

El Palau d'Anglesola organitza un Lipdup pel CLL

Hem volgut destacar amb una notícia a part, la iniciativa que tindrà lloc al Palau d'Anglesola aquest proper dissabte 18: la gravació d'un Lipdup (un vídeo musical que combina sincronització labial i doblatge d'àudio). L'enregistrament començarà a la plaça Major i anirà passant per diversos carrers del Palau al ritme de la cançó “Seguirem lluitant” dels Catarres, fins la plaça Generalitat.

Els organitzadors han contactat amb prop d'una cinquantena d'entitats i associacions de la vila per demanar la seva participació i coordinar la seva situació durant el recorregut. Però els organitzadors del Correllengua han fet una crida més àmplia, convidant a participar-hi a tothom que ho vulgui i d'on sigui, i s'espera l'assistència de més de mig miler de persones.

Per a promocionar l'activitat, s'han dissenyat unes samarretes amb el lema "Em plau el Palau" que es comercialitzen a 7 €.  Més informació a aquest enllaç.
 

Samarreta promocional de la iniciativa

Ja són 9 els nous nuclis col·laboradors de la CAL

 

Els promotors del CLL al Prat de Llobregat, s'han constituït enguany com a nucli col·laborador


Una de les forces de la CAL ha estat sempre la seva presència territorial. Per a reforçar aquest aspecte, fa poc menys d'un any l'Assemblea de l'entitat va aprovar la figura del nucli col·laborador.

Aquesta nova categoria pretén estrènyer els vincles entre la CAL i la munió de col·lectius que es mobilitzen cada any a l'entorn de projectes de vitalització de la llengua, com ara el Correllengua. Constituïnt-se així, aquestes agrupacions gaudeixen de molts més avantatges i sistemes de promoció de les activitats, sense la necessitat d'associar-se a la CAL.

Des de la passada primavera ja són 9 els col·lectius que s'han adherit a la proposta: Calella, Cardedeu, Canet de Mar, El Prat de Llobregat, Figueres, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, Torredembarra i Valls-Alt Camp.

Si voleu rebre més informació i acollirt-vos a aquesta figura, poseu-vos en contacte amb nosaltres: cal@cal.cat.

Propers esdeveniments
De l'16 al 22 d'OCTUBRE
(provisional)
 

CLL a la Vila de Gràcia
Dj. 16 d'octubre
Dv. 17 d'octubre
Ds. 18 d'octubre

CLL a Piera
Dj. 16 d'octubre
Ds. 18 d'octubre

CLL a Igualada
Dj. 16 d'octubre

CLL a Torís
Dv. 17 d'octubre

CLL a Guardamar del Segura
Dv. 17 d'octubre

CLL a Sentmenat
Dv. 17 d'octubre
Ds. 18 d'octubre

CLL a Vilassar de Mar
Dv. 17 d'octubre
Dg. 19 d'octubre

CLL a Viladecans
Dv. 17 d'octubre
Ds. 18 d'octubre

CLL a Sant Climent de Llobregat
Dv. 17 d'octubre

CLL a Figueres
Dv. 17 d'octubre

CLL a Canet de Mar
Dv. 17 d'octubre

CLL a Roda de Ter
Dv. 17 d'octubre
Ds. 18 d'octubre
Dg. 19 d'octubre

CLL a Matadepera
Dv. 17 d'octubre
Dl. 20 d'octubre

CLL al Masnou
Ds. 18 d'octubre

CLL a Talarn
Ds. 18 d'octubre

CLL a Arbúcies
Ds. 18 d'octubre

CLL al Palau d'Anglesola
Ds. 18 d'octubre

CLL a Òdena
Ds. 18 d'octubre

CLL a La Sénia
Ds. 18 d'octubre

CLL a Horta-Guinardó
Ds. 18 d'octubre

CLL a Sant Joan de Mediona
Ds. 18 d'octubre

CLL a Golmés
Ds. 18 d'octubre

CLL a Torredembarra
Ds. 18 d'octubre

CLL a Real
Dv. 18 d'octubre

CLL a Sta. Coloma de Gramenet
Ds. 18 d'octubre
Dc. 22 d'octubre

CLL a Sant Vicenç de Montalt
Dg. 19 d'octubre

CLL a Cerdanyola del Vallès
Dc. 22 d'octubreCONSULTEU L'AGENDA DEL WEB DE LA CAL PER A ACTUALITZACIONS

Mapa del CLL2014


Amb la col·laboració de:Si ets una entitat o col·lectiu interessat a organitzar el Correllengua al teu barri, poble o ciutat, contacta'ns!

A/e: correllengua@cal.cat
T. 93 415 90 02
Copyright © 2014 Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana. Tots els drets reservats
Estàs rebent aquest correu com a persona interessada en l'actualitat del Correllengua
La nostra adreça electrònica és:
correllengua@cal.cat
Email Marketing Powered by Mailchimp