Copy
Herfst berichten
View this email in your browser

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Herfst berichten

Open Huis Natuurlijk Moergestel
Zoals al aangekondigd was, heeft Natuurlijk Moergestel op zondag 8 november open huis. Dit keer bij het Huis voor Zingeving aan de Kloosterdreef 4 in Moergestel.
 
Wij nodigen je graag van harte uit om op deze dag langs te komen om ons te ontmoeten en te ervaren wat wij te bieden hebben.

De leden van Natuurlijk Moergestel zullen zich presenteren middels informatie en uitleg over hun werkwijze. Er zullen ook massages gegeven worden, workshops yoga en lezingen over de Bovis waarde.

Kortom; een interessante dag over natuurlijke gezondheid.

Lees meer...
 
Producten in de praktijk
In mijn praktijk werk ik niet alleen met kwalitatief hoogwaardige producten van gerenommeerde leveranciers, zoals Energetica Natura, Phytalics, Nutryphyt, Vita-reform Van de Snoek en het Kruidenrijk. Ook werk ik veel met mijn eigen voorraad simplex tincturen en bloesemremedies.
 
Deze simplexen maken het voor mij mogelijk om zeer specifiek maatwerk te leveren. Per cliënt en klacht wordt er een speciaal complex gemaakt van meerdere simplexen, om zo het beste uit alle kruiden te halen en een optimaal middel te maken. Op deze manier kunnen we zeer doelgericht werken en bereiken we het beste resultaat.
Wat betreft de dosering wordt ook steeds nagemeten wat die persoon nodig heeft. Zo wordt over of onder dosering voorkomen.
 
Binnen mijn praktijk blijf ik op zoek naar nieuwe waardevolle producten. Mijn assortiment breidt dan ook jaarlijks nog steeds uit, waardoor ik nog beter in staat ben het juiste complex samen te stellen. Nieuwe simplexen van dit jaar zijn bijvoorbeeld kruidnagel, propolis en korenbloem.
 
Ook dit jaar is het assortiment weer met een aantal andere mooie producten uitgebreid, die alleen als simplex te verkrijgen zijn, maar wel een complex mooi kunnen aanvullen.
 
--- NIEUW --- 
  • Bamboe hc; dit is een vloeibaar Bamboe product. Het is makkelijk in te nemen en hierdoor van grote meerwaarde op de capsules. Het is een kwalitatief hoogstaand product en bevat wel specifiek alcohol-oplosbare stoffen, maar geen alcohol en dat is bijzonder voor een vloeibaar extract.
Verkrijgbaar vanaf 07-11-2015.
Lees meer…
 
  • Geelroze slaapmutsje; nieuwe bloesemremedie van de Cornalijn serie van zomer 2015.
    Verkrijgbaar in een complex middels consult bij Kruid of zo.

    Lees meer...
     
  • CBD-tinctuur; een heel mooi nieuw product met een breed werkingsgebied. Een product dat momenteel erg in opkomst is. Hiervoor zijn kwalitatief hoogwaardige planten gebruikt met een hoog CBD gehalte en een zeer laag THC gehalte, waardoor ze een goede werking hebben, maar ook prettig zijn in gebruik.
Het CBD-gehalte en het THC-gehalte zullen nog in een laboratorium getest worden.
Verkrijgbaar vanaf 07-11-2015.

Lees meer… 
  • CBD-zalf; voor uitwendig gebruik. Ook deze is voor heel veel klachten inzetbaar. Ook hierbij zijn planten van een hoge kwaliteit gebruikt met een hoog CBD-gehalte.
Verkrijgbaar vanaf 07-11-2015 (momenteel beperkte voorraad).
Lees meer…

Blog

Bovis waarde; de levensenergie
Dit is een meetwaarde voor de levensenergie, de energetische waarde. Een manier waarop we kwaliteit van energieën kunnen meten. Deze schaal is ontwikkeld door twee Franse wetenschappers, Bovis en Simoneton. 
Als je Bovis waarde hoger is, zul je jezelf fitter voelen en zal je weerstand hoger zijn. Je zit zowel fysiek als mentaal beter in je vel.

De Bovis waarde kan gemeten worden met bijvoorbeeld de Lecher-antenne, biotensor of pendel.
De Bovis waarde is het trillingsgetal van materie. Zo heeft elk product of voorwerp en ook alles wat leeft een trillingsgetal, uitgedrukt in aantal Bovis. Wanneer de trilling hoger is dan 6500 geeft deze energie en zal ons versterken een lagere waarde dan 6500 kost energie en zal ons verzwakken. Dit geldt ook voor voedingsmiddelen en eigenlijk alles wat we eten. 
Een gezond mens heeft een Bovis waarde van 6500-8500 of zelfs hoger (tot 10.000). Sinds 2012 is er een tendens dat de Bovis waarde van veel mensen hoger uitvalt. Daarmee wordt de behoefte aan hogere waardes in voeding en andere producten ook groter.

Bovis waarde en voeding
Gekookt voedsel heeft een lage Bovis waarde. Verse groenten en fruit hebben een veel hogere Bovis waarde. Biologische groenten en fruit hebben een hogere Bovis waarde dan niet biologische groenten en fruit die onder meer met chemicaliën en genetische manipulatie vervuild zijn. Dit verschil is heel duidelijk te zien door het meten van een appel uit de winkel of een appel uit een biologische tuin.

Even wat feiten over Bovis waarde:

- Vlees heeft een Bovis waarde van 6.500 direct na de slacht, maar verliest daarna heel snel zijn waarde. Na braden of koken nog slechts 3.000 tot 4.000 Bovis. Natuurlijk hangt de Bovis waarde hier ook weer af van de manier waarop het dier gehouden en gevoerd is. Zo zal wild een hogere Bovis waarde hebben dan vee gehouden in hokken.
- Cola: 1200.
- Kraanwater uit Moergestel: 5500. Mineraal water uit flessen; 5800. Evian water: 6100. De Bovis waarde van water kan verhoogd worden door hier krachtige edelstenen of kruiden in te laten trekken.
- Vers geperst sinaasappelsap, bio: 10500
- Graansoorten in brood of andere deegwaren en pasta’s 1.000 à 2.000 Bovis.
- Bloesemremedies hebben een hoge Bovis waarde. De nieuwst ontwikkelde remedies hebben een hogere trilling en zo een hogere Bovis waarde. 
- Datgene wat we aan natuurlijke geneesmiddelen voorschrijven, zal een hogere of minimaal even hoge Bovis waarde moeten hebben dan de persoon aan wie het toegediend wordt, anders zal er geen verbetering optreden.
- Het bij je dragen of in de buurt zijn van stralingsapparatuur, zoals een mobiele telefoon en magnetron heeft een negatief effect op de Bovis waarde. Ook het leven of werken op wateraders kan een negatief effect hebben. Vaak is de Bovis bij Leylijnen juist heel hoog, zeker bij de hele krachtige Leylijnen.
- Ook landbouwgif en genetisch gemanipuleerd voedsel hebben een negatieve uitwerking op onze Bovis waarde.
- Je eigen woning en woonomgeving heeft ook een Bovis waarde en die is van invloed op je eigen vitaliteit.

Bovis waarde en de natuur en gebouwen
Een wandeling in de natuur doet de mens goed. In een gezond en levenskrachtig bos zal je energie krijgen van een wandeling met een waarde van 9.000 Bovis. Als je door een ongezond bos loopt zul je er moe van worden. Ook gebouwen en plekken hebben een Bovis waarde. Kerken, oude monumenten waaronder Stonehenge en Avbury, graancirkels en andere krachtplaatsen hebben een hoge Bovis waarde.

Ook in de Kruidentuin van Kruid of zo is de Bovis erg hoog. Dit is dan ook een erg fijne werk-/leef plek, maar zorgt bovendien voor een goede oogst van kruiden, groente en fruit.

Kruidenproducten die biologisch geteeld zijn op een plaats met een hoge Bovis waarde, hebben zelf ook een grote meerwaarde en hiermee zullen dus betere resultaten behaald worden. Gezondheidsproducten met een lage Bovis zullen niet bijdragen aan een betere gezondheid.

De Bovis waarde heeft dus betrekking op onze eigen levensenergie, maar ook op die van ons voedsel, de natuur en onze omgeving en zo hebben deze met hun Bovis waarde weer een positieve of negatieve invloed op ons.

Nieuwsgierig naar jouw Bovis waarde? 

Je kunt je Bovis waarde laten meten door mij tijdens een consult. Tijdens het Open Huis van Natuurlijk Moergestel op zondag 8 november 2015 zal ik meer uitleg geven over de Bovis waarde tijdens een lezing en kun je bij mijn kraam je Bovis waarde laten testen en krijg je hierbij een advies om deze te verbeteren.

Met dank voor je aandacht en een hartelijke groet,
Hanneke de Brouwer
Kruid of zo 

 

Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen, naar familie, vrienden, bekenden of mogelijk andere geïnteresseerden.
                              
Kruid of zo
Hanneke de Brouwer
Oirschotseweg 69
5066 CH Moergestel
 
06-27293029

info@kruidofzo.nl 
www.kruidofzo.nl 
Aangesloten bij: 
NOAG
Natuurlijk Moerestel
Kruid of zo
Kruid of zo
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 Kruid of zo, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp