Copy
Bijzonderheden van december
View this email in your browser

Natuurlijk gezond

Beste Hanneke *|HTML:LNAME|*, Tuinprojecten 
Op dit moment zijn er verschillende nieuwe tuinprojecten afgerond. In het najaar van 2016 waren we met de eerste projecten begonnen en de laatste afrondingen zijn al weer bijna gedaan. Er is een fruitkooi gemaakt, moestuinbakken, een Wilgenhut, een Inspiratietuin en een Grove (Keltische Boomcirkel).
De Inspiratietuin is ingericht met verschillende kleuren, geuren, vormen en structuren van zorgvuldig uitgezochte planten en zo gericht op ervaren, verwonderen en inspiratie. In de Wilgenhut kun je de ervaring en inspiratie vervolgens in ontspanning laten bezinnen en de energie laten stromen. 
In deze nieuwe tuinelementen zijn ook nieuwe planten, bomen en struiken opgenomen, zoals de Berendruif, Bamboe soorten, een theestruik en Paw Paw fruitbomen. Ook zijn er nog verschillende andere bomen aangeplant; Fladderiep, Wite Abeel, Zwarte Populier en een Amandelboompje.
Verder is in het stukje bos tussen de Wilgenhut en de kippen-/ganzenren een paadje gemaakt, waardoor deze interactiever is geworden en je dit stukje nog beter kunt beleven.

Het was heel veel werk, maar wel heel fijn om mee bezig te zijn. En het resultaat mag er zijn!

Op de website zie je een uitgebreide fotoreportage, lees meer….

Natuurlijk is het erg leuk om deze nieuwe projecten van dichtbij te mogen bekijken en beleven. Er komt nog wel een open dag, maar ik wil hieraan voorafgaand nog andere tuinactiviteiten plannen. 
Deze activiteiten zijn er op gericht om de tuin in te gaan en te gaan ervaren en beleven. Te gaan voelen. 

Voorlopige data tuinbeleving:

- 20 mei; inloop middag. Deze middag ben je vrij om de tuin te komen beleven en te genieten van een kopje kruidenthee of koffie. Ik zal ook uitleggen hoe deze nieuwe projecten tot stand gekomen zijn. 
Kosten; vrijwillige bijdrage voor de kruidenthee/koffie en koek.
- 27 mei; belevingsmiddag. Deze middag is een besloten middag en gaan we samen de tuin in voor inspiratie en verbinding. We gaan kijken welke plant bij jou past en wat deze jou te vertellen heeft. Voor deze dag graag opgeven voor 26 mei. 
Kosten; € 15,00 (incl kruidenthee/koffie).
Verdere data volgen nog.


  

Nieuw in de praktijk; Orgone piramides met edelstenen

Naast mijn passie voor kruiden heb ik een grote liefhebberij voor edelstenen. Ik werd erg enthousiast toen de Orgone piramides met edelstenen op mijn pad kwamen. Zij kunnen helpen bij veel klachten die in mijn praktijk voorkomen. Zeker ook op klachten op energetisch niveau, stralingsbelasting en negatieve energieën. 
Orgone energie en edelstenen zijn erg interessant en prettig om mee te werken. Het helpt om blokkades op te ruimen, energievelden op te schonen, negatieve energieën om te zetten in positieve, balans te creëren, etc
De Orgone piramides in mijn praktijk hebben door de toevoeging van edelstenen nog extra eigenschappen die helpen bij herstel van allerlei klachten. De piramides kunnen ingezet worden tijdens de behandeling in de praktijk, meestal in combinatie met het Esenca koord. Lees meer...

Wil je heel graag zelf de werking van de Orgone piramide en het Esenca koord ervaren? In combinatie met een ontspannen detox voetbad of het weldadige gevoel van de MOXA lamp. En zo nieuwe energie en balans opdoen? Dat kan. Vanaf nu t/m 15 juni 2017 is er een kennismakingsaanbod
Een behandeling zal in totaal zo’n 45 minuten duren en wordt nu aangeboden voor de prijs van € 35,00 *. Veel zorgverzekeraars zullen dit bij een aanvullende verzekering vergoeden.
*
Er wordt verder geen Lecher-antenne onderzoek gedaan. Mocht je dit wel graag willen, dan geldt de normale consultprijs. 

Natuurlijk Moergestel gezondheid en voeding
Op vrijdag 12 mei zal er een activiteiten dag van Natuurlijk Moergestel plaatsvinden. Deze dag staat in het teken van gezondheid en voeding en deze wordt georganiseerd door Judith Fonken van Lekker Evenwichtig, Suzanne van den Berg van Praktijk Prevent en Hanneke de Brouwer van Kruid of zo.
Gedurende de dag worden er kruidenwandelingen en lezingen gegeven over gezondheid en voeding en er wordt een gezonde lunch aangeboden.

Locatie; Kruid of zo, Moergestel
Datum; vrijdag 12 mei, inloop vanaf 10.30 uur. Einde van de dag om 14.30 uur. 
Kosten; € 15,00 incl kruidenthee, koffie, koek en lunch.
Opgeven is niet nodig.
Voor vragen; 
Neem voor vragen gerust contact op met ons;
Judith; info@lekkerevenwichtig.nl of 06 – 54258487
Susanne; susanne@praktijk-prevent.nl of 06-2042950
Hanneke; info@kruidofzo.nl of 06-27293029

Voor meer informatie en het programma van die dag, lees meer…


11 mei; gratis Reico info avond; een 100% natuurlijke aanvulling op onze voeding.
Wederom een interessante avond over de hedendaagse voeding en hoe we die op een verantwoorde en waardevolle wijze kunnen aanvullen met 100% natuurlijke producten. Ook dit keer is de info avond gratis.
In 2016 zijn we al een paar info avonden geweest over de Reico producten voor zowel mensen als dieren. Deze waren al erg drukbezocht. Reden voor ons om nog een keer zo’n avond te organiseren.
We hopen weer op een grote opkomst. En aangezien we voor iedereen een zitplaats willen hebben, willen we graag weten hoeveel mensen er komen.Geef je dus op via info@kruidofzo.nl of 06-27293029 voor 11 mei. 
Vol is vol, dus wacht niet te lang met opgeven.

Datum; 11 mei 19.30 -22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Kosten: gratis, incl koffie/thee/koek
Locatie: Kruid of zo, Oirschotseweg 69, Moergestel
Opgeven: info@kruidofzo.nl - 06-27293029
Spreker; Paul Mertens
Organisatoren; Reico Nederland, Vitaal Dier en Kruid of zo.
Contactpersonen;
Hanneke de Brouwer 06-27293029 info@kruidofzo.nl
Paul Mertens 0-65 357025 info@reiconederland.eu
Ana Salve van Vitaal Dier 06-24883890 info@vitaaldier.nl 

www.reiconederland.eu 


Kruidencursus IVN
Op dinsdagavond 30 mei start de voorjaarscursus van het IVN. Wederom een mooie kennismaking met de kruiden in de Kruidentuin van Kruid of zo in Moergestel.

Locatie; Kruid of zo, Moergestel
Startdatum; dinsdag 30 mei 19.30 – 22.00 uur. Verdere data; 6 – 13 – 20 – 27 juni, 4 juli, 5 september. 
Aantal lessen; 7
Docent; Hanneke de Brouwer
Contactpersoon; Elly Aarts. Telefoon 013-5220180, e-mail: kruidencursus@ivnoisterwijk.nl 
Meer info: http://www.ivnoisterwijk.nl/index.php/kruidencursus 


9 juli open tuin dag bij Kruid of zo
Verdere invulling volgt nog, maar op deze dag zal er weer een open tuin dag zijn, met rondleidingen door de tuin en verschillende andere kraamhouders. 
Noteer deze dag dus alvast in je agenda.


Maal-tijd
Dit blog gaat over eten. En dan niet zo zeer wat we in onze mond stoppen, maar de functie van onze mond. En ons gebit. Over het belang van goed kauwen. 

Steeds weer om mij heen zie ik dat veel mensen te weinig tijd nemen om te eten, echt te eten. Het is meer een hap-slik-weg. Of gedachteloos het eten naar binnen werken, terwijl er bijvoorbeeld televisie gekeken wordt, achter de computer gewerkt wordt of tijdens het autorijden.
Maar echt met aandacht eten gebeurt te weinig. Goed kauwen wordt vaak verwaarloosd. Terwijl het toch niet voor niets een maal-tijd is.
Door goed te kauwen wordt ons voedsel vermengd met speeksel en vermalen tot een brij. Ook wordt er het enzym amylase via het speeksel toegevoegd. Een belangrijk enzym voor de vertering van zetmeel. Feitelijk begint onze spijsvertering dus al in de mond. Als je goed kauwt tenminste. 

Tijdens het kauwen wordt ons eten ook geanalyseerd en wordt dit doorgeseind naar onze hersenen. De hersenen sturen met deze informatie de rest van de spijsvertering aan.

Door goed te kauwen maken we dus een mooie brij van ons eten. En daar is de maag heel blij mee. Deze heeft namelijk geen kiezen gekregen en kan alleen maar kneden en mengen. De maag kan dus niet kauwen. Daar hebben we ons gebit voor gekregen. De voedselbrij die ontstaat door goed te kauwen, kan door de maag veel beter verder bewerkt worden en dat is belangrijk voor de rest van de spijsvertering. 
Door goed te kauwen kunnen we klachten voorkomen als een opgeblazen gevoel en het prikkelbaar darm syndroom. 

Ook geeft goed kauwen ons een gevoel van verzadiging, waardoor we minder zullen gaan eten. Door goed kauwen maken de hersenen namelijk de stof histamine aan, een verzadigingshormoon dat 15 tot 20 minuten na de eerste hap vrijkomt.

Het feit dat er veel spreekwoorden zijn over de mond, wil zeggen dat onze mond een belangrijke rol speelt. 
Het water loopt hem in de mond
Bitter in de mond maakt het hart gezond 
De mond vol hebben van
Iemand het brood uit de mond nemen/stoten
Iemand honing om de mond smeren
Het smelt als boter in de mond
Met een mond vol tanden staan


Bedankt voor het lezen.

Hartelijke groet, Hanneke de Brouwer - Kruid of zo
Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen, naar familie, vrienden, bekenden of mogelijk andere geïnteresseerden.
                              
Kruid of zo
Hanneke de Brouwer
Oirschotseweg 69
5066 CH Moergestel
 
06-27293029

info@kruidofzo.nl 
www.kruidofzo.nl 
Aangesloten bij: 
NOAG
Natuurlijk Moerestel
Kruid of zo
Kruid of zo
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2017 Kruid of zo, All rights reserved.bijwerken van de gegevens 


unsubscribe from this list   

Email Marketing Powered by Mailchimp