Copy
Een gezonde aanvulling
View this email in your browser

Natuurlijk gezond

Beste Hanneke *|HTML:LNAME|*

Een gezonde aanvulling
Reico; een 100% natuurlijk voedingssupplement.
Het is al weer volop herfst. De natuur verandert veel en de mooie herfstkleuren worden zichtbaar. De dagen worden korter, het wordt frisser en mensen worden ook wat makkelijker verkouden of grieperig.

Hoe gezonder je basis is, hoe beter je de winter doorkomt. Goede voeding en op tijd rust en ontspanning zijn daar belangrijk voor. Maar het is ook voornaam om hiernaast toch wat extra’s te gaan gebruiken.

Maar die extra’s moeten dan wel de juiste basis hebben; een natuurlijke basis. Vitamine en mineralen complexen op synthetische basis (en dat zijn de meeste) hebben niet het gewenste effect. Ons lichaam kan hier niets mee of in ieder geval niet veel. Het meeste verdwijnt dan ook weer uit ons lichaam zonder dat we er iets aan hebben gehad. Of erger; het blijft als afvalstof achter in ons lichaam en doet zo meer kwaad dan goed.
 
De zoektocht naar een goed en verantwoord vitamine/mineraal product heeft mijn geleid tot de producten van Reico. Zij hebben een aantal hele mooie producten voor zowel mens als dier op de markt gebracht. En sinds september ben ik zelf Reico partner geworden. Dit betekent dat iedereen rechtstreeks bij mij deze producten kan bestellen of via mij een account kan aanvragen om zelf online te bestellen.
 
Reico vindt het belangrijk dat bij hun producten goed advies en begeleiding wordt gegeven. Vandaar dat hun producten niet in de winkel te koop zijn, maar dat dit via partners verloopt die hun klanten hier goed bij kunnen adviseren en begeleiden.
 

Gratis info avond over de Reico producten
Om een wat groter publiek kennis te laten maken met de Reico producten en vragen hierover te kunnen beantwoorden hebben we een Reico info avond ingepland. In juni hadden we al een info avond gegeven over de Reico producten van zowel mensen als dieren. Deze was al erg drukbezocht. De komende info avond willen specifiek op de producten voor de mensen richten, zodat we daar dieper op in kunnen gaan. Deze avond zal plaatsvinden op donderdagavond 10 november van 19.30-21.30 uur.
 
We hopen weer op een grote opkomst. En aangezien we voor iedereen een zitplaats willen hebben, willen we graag weten hoeveel mensen er komen.
Geef je dus op via info@kruidofzo.nl of 06-27293029 voor 9 november. Vol is vol, dus wacht niet te lang met opgeven.
 
Datum: donderdag 10 november
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: gratis, incl koffie/thee/koek
Locatie: Kruid of zo, Oirschotseweg 69, Moergestel
Opgeven: info@kruidofzo.nl - 06-27293029

  
www.reiconederland.eu

Uitgelicht; de Goudsbloem, het zonnetje in de tuin.
Goudsbloem - Calendula officinalis. De geslachtsnaam 'Calendula' staat voor 'kalender', dit slaat op het feit dat de (tuin) Goudsbloem in het oorsprongsgebied bijna het hele jaar bloeit. 'Officinalis' is een aanduiding voor een geneeskrachtige plant die in de Middeleeuwen erkend is door de monniken. De plant was dus in de Middeleeuwen bekend als plant in de geneeskunde.
 
Iedereen kent deze feloranje éénjarige bloem wel. Ze gaat pas open als de zon schijnt en richt zich dan ook tot de zon. Dit maakt haar, samen met haar feloranje kleur, tot een echte zonneplant. Alle zonnekracht slaat ze op en geeft ze weer aan ons door. Goudsbloem maakt vrolijk. Zeker omdat de Goudsbloem blijft bloeien tot de vorst en zo ook in het najaar of zelfs in de winter nog kleur geeft aan de tuin.
 
Een plant die ik graag gebruik vanwege haar mooie kwaliteiten.  
Dankzij de inhoudsstoffen allantoïne, xanthofyl en hars heeft de plant een ondersteunende werking bij herstel van weefsel, zoals bij wonden. De slijmstoffen in de plant helpen bij het afvoeren van te veel slijm in bijvoorbeeld de luchtwegen. Bitterstoffen hebben een positieve invloed op de spijsvertering, maar ook op de nieren en de bloedvaten. Salicylzuur is een stof die ook terug te vinden is in aspirientjes.
Saponinen helpen bij het reinigen. Samen met de plantensterolen kan dit ook een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte. Etherische olie heeft onder andere een desinfecterend effect. Verder zitten er ook nog vitaminen en mineralen in de Goudsbloem. De verschillende inhoudsstoffen ondersteunen elkaars werking en bieden zo een meerwaarde aan de ondersteunende kwaliteiten van de plant.

Goudsbloem kan heel goed als ondersteuning gebruikt worden bij infecties met virussen en bacteriën. Ze heeft een positieve invloed op de weerstand. De Goudsbloem heeft tal van positieve eigenschappen en is ook heel goed te drinken als thee. De bloemblaadjes staan ook erg vrolijk in een kruidenboter en smaken ook goed door de salade.
 
Kortom; niet alleen een mooie tuinplant, maar ook nog een eetbare plant.


NB; Voorzichtig met het gebruik van Goudsbloem tijdens de zwangerschap.

 
Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen, naar familie, vrienden, bekenden of mogelijk andere geïnteresseerden.
                              
Kruid of zo
Hanneke de Brouwer
Oirschotseweg 69
5066 CH Moergestel
 
06-27293029

info@kruidofzo.nl 
www.kruidofzo.nl 
Aangesloten bij: 
NOAG
Natuurlijk Moerestel
Kruid of zo
Kruid of zo
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2016 Kruid of zo, All rights reserved.


gegevens bijwerken 

uitschrijven   

Email Marketing Powered by Mailchimp