Copy
Zomerberichten; laatste nieuws open dag, SPA Life Detoxificatie apparaat, uitbreiding meet- en testmogelijkheden.
View this email in your browser

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Beste Hanneke *|LNAME|*

In deze nieuwsbrief het laatste nieuws w.b.t de open dag, zoals het programma van die dag.
Verder nog wat nieuwe, interessante ontwikkelingen in de praktijk.
Open dag
Zondag 10 juli van 12.00-16.30 uur aan de Oirschotseweg 69 in Moergestel.
Er is voldoende te zien, te horen en te beleven. Het belooft een leuke en interessante dag te worden.
Vanzelfsprekend is de entree gratis en ook koffie/thee/kruidenwater met versnaperingen zijn gratis. 
 
Zie hieronder voor de deelnemers en het programma.
Deelnemende bedrijven
  • Kruid of zo; natuurlijk gezond – Kruid of is een praktijk voor natuurgeneeskunde en verzorgt ook educatie op het gebied van kruidengeneeskunde. Lees meer…
  • Tuincentrum Klerks – Tuincentrum Klerks is gespecialiseerd in keukenkruiden, groenteplanten en vaste planten en kenmerkt zich door persoonlijke service en uitstekende kwaliteit. Lees meer…
  • Maretakkenkwekerij –  De maretak (Viscum album) met zijn bijzondere geschiedenis en mooie betekenissen groeiend in uw eigen tuin. Het is mogelijk! Lees meer…
  • Lekker Evenwichtig – Van oorsprong is Judith van Lekker Evenwichtig communicatiedeskundige. Ze heeft jarenlang in het communicatie vak gezeten en nu ze vond het tijd voor wat anders. Lees meer...
  • Farasha-healing - Nathalie Wolfs werkt vanuit haar praktijk Farasha healing als medium en healer voor zowel mensen als dieren. Daarnaast begeleid Nathalie hoogsensitieve mensen en kinderen. Lees meer…
  • Imker Cor Arends – De Oisterwijkse imker, die niet alleen overheerlijke en zeer gezonde honing te koop heeft, maar ook prachtig en boeiend kan vertellen over zijn bijen en de honing. Lees meer…
  • Yrsa Energgetisch Tuinontwerp - Wist u dat planten en bomen ook energie hebben en dat je die kunt voelen? Wat doet de geur van kruiden? Lees meer…
  • Reico voedingssupplementen - Onze voeding is in de hedendaagse tijd niet meer voldoende geschikt om alle benodigde vitamine en mineralen binnen te krijgen. Lees meer..
  • Young Living etherische oliën – Mooie zuivere, geconcentreerde etherische oliën voor zowel mens als dier goed te gebruiken. Deze oliën van uitstekende en zuivere kwaliteit zijn breed inzetbaar.  Lees meer…
Programma
- 13.00 uur: wandeling door de Kruidentuin met Yrsa Tuinontwerp.
Verzamelen bij de statafel van Yrsa Tuinontwerp.
- 13.30 uur: wandeling door de Kruidentuin met Hanneke van Kruid of zo.
Verzamelen bij de kraam van Kruid of zo.
- 14.00 uur: wandeling door de Kruidentuin met Yrsa Tuinontwerp.
Verzamelen bij de statafel van Yrsa Tuinontwerp.
- 14.30 uur: demonstratie betreffende het werken met de Lecher-antenne door Hanneke van Kruid of zo. Verzamelen bij de kraam van Kruid of zo.
- 15.00 uur: wandeling door de Kruidentuin met Yrsa Tuinontwerp.
Verzamelen bij de statafel van Yrsa Tuinontwerp.
- 15.30 uur: wandeling door de Kruidentuin met Hanneke van Kruid of zo.
Verzamelen bij de kraam van Kruid of zo.
 
Natuurlijk is ook iedereen vrij om gedurende de dag zonder begeleiding door de Kruidentuin te wandelen en deze op eigen wijze te beleven.
 
SPA Life Detoxificatie apparaat
Kruid of zo beschikt over een SPA Life Detoxificatie apparaat. Hiermee is het mogelijk om tijdens een consult een detoxificatie behandeling te ondergaan, als uit de Lecher-antenne meting blijkt dat er een overbelasting is met afvalstoffen.
 
Hoe werkt dit apparaat en bij welke klachten?
Door middel van het SPA Life Detoxificatie apparaat wordt water afgebroken in energiedeeltjes (positieve en negatieve ionen). In een behandeling van 15-30 minuten middels een voetbad worden toxines en afvalstoffen snel en veilig verwijderd en wordt het lichaam geleidelijk aan schoner. Ook is er een verbetering van de stofwisseling van alle uitscheidingsorganen van het menselijk lichaam. Afvalstoffen worden vooral door de lymfe beter afgevoerd. Het apparaat helpt het lymfesysteem te ontgiften. Iets wat bijvoorbeeld bij een sauna niet gebeurt.
Hierdoor heeft het ook een gunstig effect op het immuunsysteem, het endocriene systeem, de zuurgraad van ons lichaam, de bloedsuikerspiegel, het cholesterolgehalte, traumatische blessures, zweetvoeten en hiermee ook op klachten als jicht, reuma, artritis, huidklachten, andere vervuilingsklachten etc.
 
Voor wie is dit apparaat geschikt?
Het apparaat is bijzonder geschikt voor mensen die blootgesteld zijn aan zware metalen, chemische producten of medicatie (denk ook aan narcose) of mensen die in een (zwaar) vervuilde omgeving werken. Ook bij een (langdurige) hoge werkdruk, mentale vermoeidheid en bij gebruik van alcohol en sigaretten.
Maar door de milieuvervuiling om ons heen, is het ook heel geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl hebben, maar toch kampen met vage klachten. Het kan ook dienen als regelmatige reiniging zonder dat er klachten bestaan.
 
De afvalstoffen, die door het apparaat in het water van het voetbad vrij komen, zijn gemakkelijk te herkennen door verschillende kleuren, die in het water zichtbaar worden. De kleur die ontstaat tijdens het detoxificatieproces, geeft een indicatie van de oorzaak van de vervuiling aan. De kleuren die kunnen ontstaan variëren van groengeel, tot oranje en zelfs bruin.
 
Na enige malen gebruik te hebben gemaakt van het apparaat zal het water uiteindelijk niet meer verkleuren. Ook is met de Lecher-antenne na te meten hoe de toxische belasting voor en na het gebruik van het detoxificatie systeem is. Dit is een mooie manier om te controleren of het apparaat ook het gewenste effect heeft gehad.
 
In veel ziekenhuizen in het Verre Oosten wordt dit apparaat met succes ingezet tijdens de behandelingen.
 
Wetenschappelijke basis
De Nobelprijswinnaar Scheikunde van 2003 bewees dat de celmembranen rondom de cellen in het menselijk lichaam niet alleen vloeistoffen zoals water kunnen door laten, maar ook positieve en negatieve ionen. De cellen absorberen op die manier voedingsstoffen en energiedeeltjes en scheiden afvalproducten uit. Het SPA Life Detoxificatie apparaat is gebaseerd op deze vinding.
 
Voor wie is dit apparaat niet geschikt?
Voor mensen die een elektromagnetisch apparaat bij zich dragen, zoals een pacemaker, zwangere of zogende vrouwen, kinderen jonger dan 8 jaar en mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.
Degenen die aan hypoglykemie lijden, kunnen beter eerst iets eten voor het gebruik.
 
Noot
Het SPA Detoxificatie apparaat vervangt niet een gezonde levensstijl of een bezoek aan of behandeling door een therapeut, arts, specialist.
 
Uitbreiding meet- en testmogelijkheden
Door de aanschaf van een groot aantal nieuwe testdozen, is er een belangrijke uitbreiding gekomen van de mogelijkheden om te meten en te testen. Of beter gezegd; een verdieping. Op het gebied van bijvoorbeeld allergenen, chemische en toxische stoffen, aminozuren, neurotransmitters, immuunstoffen, enzymen en hormonen is niet van alle stoffen een Lecher-antenne frequentie. Met behulp van deze nieuwe testmaterialen is het nu wel mogelijk om een zeer groot assortiment van deze stoffen met de Lecher-antenne te meten en hiermee vast te stellen of er een disbalans is of niet. Een belangrijke verdieping dus.
Hieronder meer uitleg over de verschillende testmaterialen.
 
Meet- en testmaterialen
Allergenen
Dit zeer uitgebreide assortiment nieuwe testbuisjes geeft mij de mogelijkheid om heel grondig uit te zoeken op welke stoffen men allergisch of intolerant reageert. In dit nieuwe assortiment zitten niet alleen testbuisje met allergenen van planten, grassen, bomen, insecten en dieren, maar ook op het gebied van voeding (groente, fruit, schaal-en schelpdieren, vlees, vis, noten, zuivel etc.) en voedingsstoffen, zoals gluten, E-nummers (en andere toevoegingen), suikers en suikervervangers/zoetstoffen. Bovendien zitten er ook testbuisjes voor chemicaliën, bestrijdingsmiddelen, wasmiddelen, fluor, amalgaam etc. bij.
Door heel specifiek naar de allergenen te kijken en na te meten hoe de gevoeligheid hiervoor is, is het makkelijker om hier in de praktijk rekening mee te houden en maatregelen te nemen. Een gevoeligheid voor een bepaald product kan voor vage of zelfs ernstige klachten zorgen. Zo kan snel achterhaald worden welke stof de veroorzaker is.
Ook is op deze manier snel duidelijk wat juist wel gebruikt kan worden aan bijvoorbeeld voeding.
 
Chemische en toxische stoffen
Met deze uitgebreide set testbuisjes is heel makkelijk, snel en nauwkeurig na te meten met welke chemische en toxische stoffen iemand belast is. Het assortiment is erg breed; conserveringsmiddelen, fungiciden, genotsmiddelen, bestrijdingsmiddelen (o.a. een zeer uitgebreid assortiment gewasbeschermingsmiddelen, zoals glyfosfaat), houtimpregneermiddelen, verdelgingsmiddelen, oplosmiddelen, weekmakers, kankerverwekkende stoffen, verfstoffen, verbrandingsgassen, radioactieve stoffen etc.
Hierdoor kan de bron van vervuiling beter in beeld worden gebracht en kunnen er passende maatregelen genomen worden en passende middelen ingezet worden.
 
Hormonen, neurotransmitters, immuunstoffen, enzymen, aminozuren etc.
Met deze testset is het heel eenvoudig na te testen waar een disbalans of tekort zit in deze stoffen. Een disbalans of tekort van deze stoffen kan voor klachten zorgen die lastig te verklaren zijn. Het na kunnen meten van deze stoffen, geeft dus een indicatie in welke richting gedacht en gewerkt moet worden middels een behandelplan. Een aanvulling van de stof die tekort komt, kan al grote positieve veranderingen teweegbrengen.
 
Young Living essentiële oliën
Ook deze zuivere en krachtige oliën en andere Young Living producten zijn voortaan via Kruid of zo verkrijgbaar. In de volgende nieuwsbrief zal ik hier meer aandacht aan besteden.
Op woensdag 13 juli en maandag 1 augustus van 19.30-21.00 uur geeft Jessica Leffers in Heusden-Vesting hier workshops over. Er zijn nog plaatsen vrij. Hierover op de open dag meer informatie of via http://www.jessicaleffers.nl/workshop-essentiele-olien/. Bij aanmelden kun je dan aangeven dat je via Kruid of zo/Hanneke de Brouwer komt.
 
Email adressen aanpassen
Een aantal mensen heeft hun email adres al aangepast of aan mij doorgegeven. Met name ook door de aanleg van de glasvezel, zullen veel email adressen veranderen. Het zou jammer zijn als ik daardoor jullie niet meer op de hoogte kan brengen van niet alleen de laatste nieuwtjes omtrent Kruid of zo, maar ook de leuke wetenswaardigheden als de blogs en de uitgelichte planten zullen dan gemist worden.
 
 
 
 
 
 

 
Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen, naar familie, vrienden, bekenden of mogelijk andere geïnteresseerden.
                              
Kruid of zo
Hanneke de Brouwer
Oirschotseweg 69
5066 CH Moergestel
 
06-27293029

info@kruidofzo.nl 
www.kruidofzo.nl 
Aangesloten bij: 
NOAG
Natuurlijk Moerestel
Kruid of zo
Kruid of zo
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2016 Kruid of zo, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp