Copy
Clica aquí si no veus bé aquest correu
#44 MARÇ-ABRIL 2021
L'equip de Creación Positiva estem molt contentes de presentar-vos la nostra nova web.
 
Després d’una etapa de renovació que hem començat des de fa mesos i que encara està en contínua construcció, la volem compartir com a una de les nostres eines essencials per continuar treballant i canviant paradigmes. Us convidem a explorar-la!

A la home podeu trobar accés a les nostres dues grans àrees, així com a l'agenda d'activitats d'atenció/cures i de sensibilització/incidència política. També hi trobareu destacat algun projecte, recurs o campanya interessant.

I al peu de pàgina trobareu l'accés a La Cadira Vermella, el nostre butlletí d'activitats de periodicitat bimensual que tan bé coneixeu.

Esperem que us agradi!

ATENCIÓ / COUNSELLING

Seguim combinant l'atenció individual en els formats presencial, telefònica i virtual.

Si vols acudir al nostre servei de suport emocional dirigit a persones amb VIH o aquelles persones que tinguin diferents inquietuds en temes de salut sexual, pots contactar amb nosaltres trucant al 93 431 45 48 per programar la visita.

Si vols acudir al nostre servei d'acompanyament social a persones amb VIH, pots contactar amb nosaltres trucant al 93 431 45 48 per programar una entrevista.

 
Y si vols contactar directament amb la teva counsellor, et recordem els e-mails de cadascuna:
Compartim el Protocol per a l’atenció presencial que hem elaborat a Creación Positiva per a la cura i la prevenció del Covid-19:
 • La sala d'espera no està disponible. Això comporta que la persona atesa ha d'arribar a l'hora concertada per a l'atenció i no pas abans. 
 • Hi ha gel hidro-alcohòlic disponible a l'entrada i sabó al lavabo, en cas que el gel no fos convenient, per a netejar-se les mans en entrar a l'entitat.
 • Es requereix la mascareta durant tota l'estona en tots els espais comuns com els passadissos, lavabo i entrada, així com mantenir la distància de seguretat en tots els espais.
 • És obligatori l'ús de la mascareta durant les sessions d'atenció.
 • Els espais on es realitza l'atenció estaran disposats per a mantenir la distància de seguretat recomanada.
 • Creación Positiva desinfecta totes les superfícies entre cada ús i també ventila els espais entre cada ús.
També et recordem que a la nostra web tens a la teva disposició la informació actualitzada, materials i recursos en relació a la situació d'emergència sanitària i la Covid-19.

GRUPS D’ACOLLIDA I SUPORT

Aquests grups estan orientats a ser un espai de trobada i suport per a persones que viuen amb VIH. Els propers mesos a les reunions dels grups de suport combinarem el format online i presencial, seguint les mesures d'higiene imposades per la situació derivada del Covid-19: ús de mascareta durant tota la sessió, distància física de les persones assistents així com reducció del nombre de persones assistents al grup.

Per tot això, en el cas de voler assistir a cada sessió de grup proposada, és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a tsocial@creacionpositiva.org o a crea@creacionpositiva.org.

El calendari dels grups és el següent:
 • Grup de joves: dilluns 22 de març (presencial), dilluns 12 d’abril (presencial) i dilluns 26 d’abril (online) de 18:30h a 19:30h.
 • Grup de suport i acollida: dilluns 29 de març (presencial), dilluns 19 d’abril (presencial) de 17h a 18h.

SESSIONS COMPARTIDES DE MINDFULNESS

Reprenem les sessions compartides de mindfulness. Estar plenament en l’aquí i ara ens permet viure el moment present. Sincronitzant el cos i la ment aprenem a experimentar el moment present tal i com és. Aquestes sessions estan pensades per a dones i homes que viuen amb el VIH, amb experiència prèvia de la tècnica, amb la finalitat de practicar col·lectivament l’art de la meditació

Aquesta activitat grupal també està condicionada a la situació de la Covid-19 tant per les mesures de protecció i seguretat com per les recomanacions i restriccions de mobilitat que les autoritats sanitàries puguin donar. Durant les sessions presencials seguirem les mesures d'higiene: el rentat de mans, l’ús de mascareta durant tota la sessió, la distància física de les persones assistents i reducció del nombre d'assistents al grup.

Per tot això, en el cas de voler assistir a les sessions de mindfulness (presencials amb opció online) els dimecres 7 i 21 d’abril de 17h a 18:30h, és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a tsocial@creacionpositiva.org.

DIJOUS POSITIUS – Nova temporada ONLINE!

Tornem a posar en marxa la programació de xerrades al voltant d'aspectes relacionats amb el VIH amb una nova proposta i en format online!

+ Dijous 29 d’abril de 18h a 19:30h:
PARLANT SOBRE VIH I COVID-19
a càrrec del Grup de Treball sobre Tractaments de VIH (gTt-VIH)

Conversarem al voltant de:
 • La vulnerabilitat davant de la SARS-CoV-2 i la gravetat de la COVID-19: Tenen les persones amb VIH un major risc?
 • Pautes de cura en temps de coronavirus: aspectes clau a tenir en compte en el context de VIH.
 • Vacunació de la COVID-19 en persones amb VIH.
Aquesta xerrada és oberta a qualsevol persona interessada en el tema i es podrà veure en streaming. Properament més informació al nostre web!

       DESTAQUEM     

'LESBOFÒBIA, VERS I REVERS D'UNA VIOLÈNCIA PATRIARCAL'
Una exposició de CREACIÓN POSITIVA
Creada per LARA M. PASCUAL, AZAHARA FUENTES, IRENE C. MATAMALA
Aquesta és una exposició on autores i participants ens donem el permís per a explorar les violències que rebem com a lesbianes. És la mostra d’un procés creatiu en construcció, on les experiències vitals són el punt de partida, i la por i la ràbia, material sensible. Com parlar de la violència estructural sense caure en allò individual o aïllat? Com fer-ho des dels nostres cossos i de manera col·laborativa?

Hem volgut estirar del fil de la paraula lesbofòbia, desembolicar-la i anar més enllà de la ‘fòbia’ per trobar-nos amb el seu revers: un entramat de violències que protegeix un complex sistema econòmic, social i ideològic: el cisheteropatriarcat.

En aquest procés embastem experiències individuals i col·lectives, situant-les en allò concret per a generar una possible narrativa. A través de tècniques artístiques com la fotografia, el vídeo o el collage hem entrat en un territori vulnerable i íntim des d’on compartir entre nosaltres i fer-nos visibles. Aquesta exposició neix des del desig de trobada, reflexió i denúncia, que ens permeti reconèixer, combatre i transcendir aquestes violències.

Podeu visitar-la des del 12 d'abril al 16 de juliol al Centre LGTBI, C/ Comte Borrell nº 22, 08015 Barcelona. La inauguració es realitzarà el dijous 15 d’abril a les 18hs mitjançant una xerrada amb les autores i Creación Positiva que serà emesa en línia pel canal de youtube del Centre LGTBI. En breu més informació a les nostres xarxes socials!
Segueix-nos a la xarxa:
Estem a Facebook Estem a Facebook
Estem a Twitter Estem a Twitter
Visita la nostra web! Visita la nostra web!
Youtube Youtube
ORGANITZA:
ENTITAT MEMBRE:
AMB EL SUPORT:
En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico y de la Ley Orgánica de Protección de Datos os informamos que si no deseáis continuar recibiendo nuestro boletín informativo os podéis dar de baja en nuestra base de datos clicando aquí
Si tienes sugerencias o comentarios, por favor, envíanos un correo electrónico a: info@creacionpositiva.org
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Creación Positiva ONG · C/ del Carme, 16, principal · Barcelona, Catalonia 08001 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp