Copy
Clica aquí si no veus bé aquest correu
#51 MAIG-JUNY 2022
Com cada any durant aquests mesos commemorem tres dates importants: 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, 28 de maig el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i 28 de juny el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que ens recorden la necessitat de consciència crítica, mobilització i reivindicació en la defensa dels drets sexuals i, especialment, dels drets sexuals de les dones i de les persones LGTBI+. I per a que cadascuna de nosaltres pugui exercir-los en llibertat i amb autonomia és prioritari acabar amb totes les formes de les violències masclistes, en les quals incloem la LGTBIfòbia.

El 28 de maig, com data de mobilització i demandes, va néixer a una reunió de la Red Mundial de Mujeres por los Derechos Reproductivos (RMMDR), realitzada al 1987 a Costa Rica, després del V Encuentro Internacional Mujer y Salud d’aquesta organització.

La Xarxa de Dones per la Salut va començar a conformar-se, precisament, al voltant d’aquesta celebració a 1998. I cada any, al voltant d’aquesta data, fa un acte sobre algun tema d’actualitat de salut i dones.
Des de Creación Positiva, com a part d'aquesta Xarxa, us convidem a participar a la xerrada d'enguany "Salut, dones i vulnerabilitats" que es realitzarà el dijous 26 de maig a les 18:30h a Ca la Dona (c/ de Ripoll 25, Barcelona). Per a més informació consulteu les 
xarxes socials de la Xarxa de Dones per la Salut.

GRUP DE SUPORT PER A JOVES

Espai de trobada i suport per a persones joves amb VIH. Un espai per poder compartir des del respecte, la confidencialitat, la calidesa i el compromís, i orientat a afavorir els seus processos personals de transformació i aprenentatge del fet de viure amb el VIH. 

Ens trobem els dilluns 9 i 23 de maig, i 20 de juny de 18:00 a 19:30h.

Si et sembla que et pot interessar, parla-ho amb la teva counsellor o truca a Creación Positiva al telèfon 93 431 45 48.
Per tal de cuidar l’espai i fer-lo segur amb les mesures de protecció de la Covid-19, les places són limitades.

GRUP DE SUPORT I ACOLLIDA: CANVI A DIMARTS!

Aquest grup, dirigit a dones i homes amb VIH, està orientat a ésser un espai de trobada i suport per a persones que viuen amb VIH, tant si és la primera vegada que es participa en un grup com si ja ho heu fet d’altres vegades. Un espai per a poder parlar de les nostres inquietuds, dubtes i emocions i intercanviar experiències del fet de conviure amb el VIH.

Canviem la data de trobada als dimarts 3, 10, 17, 24 i 31 de maig, 7, 14 i 21 de juny de 17:00 a 18:00h.

Si et sembla que et pot interessar, parla-ho amb la teva counsellor o truca a Creación Positiva al telèfon 93 431 45 48.
Per tal de cuidar l’espai i fer-lo segur amb les mesures de protecció de la Covid-19, les places són limitades.

ESPAI DE CURES EN L’ENCREUAMENT
VIOLÈNCIES MASCLISTES I VIH

Sessions de treball col·lectiu sobre Violències Masclistes i VIH, per compartir eines, estratègies, experiències, coneixements, des del suport mutu, el reconeixement de la diversitat, el respecte i la confidencialitat.

Les trobades combinen intercanvi d'idees, experiències i inquietuds, treballs psico-corporals amb els límits, perspectiva feminista. La participació és oberta a dones que ja han estat fent tallers i trobades a Creación Positiva i també a dones que tinguin interès per la proposta i no ens coneguin encara.

Sessions de retrobades: dijous 12 de maig i 16 de juny de 17:30 a 19:30h.
 
Si et sembla que et pot interessar, parla-ho amb la teva counsellor, truca a Creación Positiva al telèfon 93 431 45 48 o envia un mail a crea@creacionpositiva.org i espera resposta amb la confirmació.
Per tal de cuidar l’espai i fer-lo segur amb les mesures de protecció de la Covid-19, les places són limitades (9 participants). +info

TALLER DE MINDFULNESS: L’ART D’ESTAR PRESENT

La pràctica de mindfulness ens permet cultivar les qualitats inherents de la nostra ment: estabilitat, claredat i fortalesa.

En aquest taller, pensat per a dones i homes que viuen amb el VIH, amb diferents nivells d’experiència (des de iniciació fins a meditadores amb anys de pràctica) explorarem com les eines de mindfulness ens poden ajudar a prendre consciència i des del moment present tenir cura de nosaltres mateixes.

El taller es realitzarà els dimecres 25 de maig, 1 i 8 de juny de 17:00h a 19:00h, a la seu de Creación Positiva, al C/ del Carme 16 pral.1ª.

Si et sembla que et pot interessar, parla-ho amb la teva counsellor o truca a Creación Positiva al telèfon 93 431 45 48. Per tal de cuidar l’espai i fer-lo segur amb les mesures de protecció de la Covid-19, les places són limitades. +info

SESSIONS COMPARTIDES DE MINDFULNESS

Estar plenament en l’aquí i l’ara ens permet viure el moment present. Sincronitzant la ment i el cos aprenem a experimentar el moment present tal i com és. Des de fa molts anys els éssers humans hem buscat i practicat maneres d’aprendre a estar presents.

Aquestes sessions estan pensades per a dones i homes que viuen amb el VIH, amb experiència prèvia en la tècnica, amb la finalitat de practicar col·lectivament l’art de la meditació.

A cada sessió hi haurà explicacions i exercicis pràctics. La propera sessió es realitzarà el dimecres 22 de juny de 17:00 a 18:30h.


Si et sembla que et pot interessar, parla-ho amb la teva counsellor o truca a Creación Positiva al telèfon 93 431 45 48. Per tal de cuidar l’espai i fer-lo segur amb les mesures de protecció de la Covid-19, les places són limitades.

       DESTAQUEM     

DONES I VIH · Enquesta de situació 2022
Us recordem que ja està disponible l'enquesta sobre la qualitat de vida de les dones que viuen amb el VIH arreu de l’Estat espanyol, les vulnerabilitats, les discriminacions i les violències associades al VIH, i que podeu emplenar aquí.

Han passat gairebé 20 anys d’ençà que les entitats Creación Positiva i Ser Positivas realitzéssim dos estudis sobre Dones i VIH: 'Mujer y VIH: identificación de necesidades y estrategias' (2004) i 'A pelo gritao: estudio cualitativo sobre vulnerabilidades, violencias y calidad de vida en mujeres seropositivas’ (2005).

Creiem que ara és oportú realitzar un nou estudi que ens permeti tenir una nova imatge de la situació i les necessitats actuals de les dones que viuen amb el VIH.
Us animem a participar en aquesta enquesta que és anònima i les dades que s'hi recullen seran tractades amb total confidencialitat. El qüestionari és obert fins al 10 de juliol del 2022.

Gràcies per col·laborar amb nosaltres!
Segueix-nos a la xarxa:
Estem a Facebook Estem a Facebook
Estem a Twitter Estem a Twitter
Visita la nostra web! Visita la nostra web!
Youtube Youtube
ORGANITZA:
ENTITAT MEMBRE:
AMB EL SUPORT:
En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico y de la Ley Orgánica de Protección de Datos os informamos que si no deseáis continuar recibiendo nuestro boletín informativo os podéis dar de baja en nuestra base de datos clicando aquí
Si tienes sugerencias o comentarios, por favor, envíanos un correo electrónico a: info@creacionpositiva.org
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Creación Positiva ONG · C/ del Carme, 16, principal · Barcelona, Catalonia 08001 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp