Copy
Clica aquí si no veus bé aquest correu
#45 MAIG-JUNY 2021
Com cada any durant aquests mesos commemorem tres dates importants: 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, 28 de maig el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i 28 de juny el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que ens recorden la necessitat de consciència crítica, mobilització i reivindicació en la defensa dels drets sexuals i, especialment, dels drets sexuals de les dones i de les persones LGTBI+. I per a que cadascuna de nosaltres pugui exercir-los en llibertat i amb autonomia és prioritari acabar amb totes les formes de les violències masclistes, en les quals incloem la LGTBIfòbia.

Aquest 28 de maig, la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe - RSMLAC compleix 37 anys de lluita i resistència. Us animem a seguir les seves accions per continuar mobilitzant, des de l'art i la resistència feminista, les demandes i necessitats que tenim les dones de manera particular en relació a la nostra salut.

També recuperem i us convidem a llegir l'article 'Dones, Salut, COVID19 i crisis: Reflexions sobre els nostres drets' que vam publicar l'any passat en el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.

ATENCIÓ / COUNSELLING

Seguim combinant l'atenció individual en els formats presencial, telefònica i virtual.

Si vols acudir al nostre servei de suport emocional dirigit a persones amb VIH o aquelles persones que tinguin diferents inquietuds en temes de salut sexual, pots contactar amb nosaltres trucant al 93 431 45 48 per programar la visita.

Si vols acudir al nostre servei d'acompanyament social a persones amb VIH, pots contactar amb nosaltres trucant al 93 431 45 48 per programar una entrevista.

 
Y si vols contactar directament amb la teva counsellor, et recordem els e-mails de cadascuna:
Compartim el Protocol per a l’atenció presencial que hem elaborat a Creación Positiva per a la cura i la prevenció del Covid-19:
  • La sala d'espera no està disponible. Això comporta que la persona atesa ha d'arribar a l'hora concertada per a l'atenció i no pas abans. 
  • Hi ha gel hidro-alcohòlic disponible a l'entrada i sabó al lavabo, en cas que el gel no fos convenient, per a netejar-se les mans en entrar a l'entitat.
  • Es requereix la mascareta durant tota l'estona en tots els espais comuns com els passadissos, lavabo i entrada, així com mantenir la distància de seguretat en tots els espais.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant les sessions d'atenció.
  • Els espais on es realitza l'atenció estaran disposats per a mantenir la distància de seguretat recomanada.
  • Creación Positiva desinfecta totes les superfícies entre cada ús i també ventila els espais entre cada ús.
També et recordem que a la nostra web tens a la teva disposició la informació actualitzada, materials i recursos en relació a la situació d'emergència sanitària i la Covid-19.

GRUPS D’ACOLLIDA I SUPORT

Aquests grups estan orientats a ser un espai de trobada i suport per a persones que viuen amb VIH. Els propers mesos a les reunions dels grups de suport reprenem el format presencial, seguint les mesures d'higiene imposades per la situació derivada del Covid-19: ús de mascareta durant tota la sessió, distància física de les persones assistents així com reducció del nombre de persones assistents al grup.

Per tot això, en el cas de voler assistir a cada sessió de grup proposada, és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a tsocial@creacionpositiva.org o a crea@creacionpositiva.org.

El calendari dels grups és el següent:
  • Grup de joves: dilluns 10, 24 de maig i dilluns 7 i 21 juny (presencial) de 18:00h a 19:00h.
  • Grup de suport i acollida: dilluns 3, 17, 31 de maig i 14 de juny (presencial) de 17:00h a 18:00h.

SESSIONS COMPARTIDES DE MINDFULNESS

Reprenem les sessions compartides de mindfulness. Estar plenament en l’aquí i ara ens permet viure el moment present. Sincronitzant el cos i la ment aprenem a experimentar el moment present tal i com és. Aquestes sessions estan pensades per a dones i homes que viuen amb el VIH, amb experiència prèvia de la tècnica, amb la finalitat de practicar col·lectivament l’art de la meditació

Aquesta activitat grupal també està condicionada a la situació de la Covid-19 tant per les mesures de protecció i seguretat com per les recomanacions i restriccions de mobilitat que les autoritats sanitàries puguin donar. Durant les sessions presencials seguirem les mesures d'higiene: el rentat de mans, l’ús de mascareta durant tota la sessió, la distància física de les persones assistents i reducció del nombre d'assistents al grup.

Per tot això, en el cas de voler assistir a les sessions de mindfulness (presencials amb opció online) els dimecres 5 i 19 de maig i 16 i 30 de juny de 17:00h a 18:30h, és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a tsocial@creacionpositiva.org.

RETROBADA DE LES DONES PARTICIPANTS EN ELS TALLERS DE VIOLÈNCIES MASCLISTES 

Proposem una nova Re-trobada a aquelles dones que han participat en qualsevol de les edicions del taller sobre violències masclistes. Un espai on posar en comú i avançar en la cura personal des dels coneixements de les pròpies experiències, inquietuds i reptes que relacionen diverses i diferents vivències tant amb les violències masclistes com amb el VIH.

La retrobada es realitzarà el dijous 20 de maig de 17:00h a 19:00h (presencial)

En el cas de voler assistir a aquesta sessió de grup proposada és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a atencio@creacionpositiva.org.

PRESENTACIÓ DEL TALLER D’EXPERIÈNCIES
VIOLÈNCIES MASCLISTES I VIH

Una sessió on volem presentar un espai de treball col·lectiu on compartirem, des de l'autocura i a partir de les experiències personals, els coneixements, estratègies, inquietuds i reptes relacionats amb la nostra convivència amb les violències masclistes i el VIH.

Aquest sessió informativa tindrà lloc el dijous 10 de juny de 17:00h a 18:30h (presencial)

En el cas de voler assistir a aquesta sessió de grup proposada és necessari que ens confirmeu l'assistència trucant a Crea al 93 431 45 48 o enviant un correu a atencio@creacionpositiva.org.

TALLER DE SEXUALITAT
PER A DONES PRIVADES DE LLIBERTAT 

Durant el mes de maig, també hem programat la realització d'un taller de sexualitat dirigit a les dones privades de llibertat.

El calendari d’aquest tallers és el següents:
  • Al Centre Penitenciari de Dones Barcelona, els dijous 6, 13, 20 i 27 de maig.
  • Al Centre Penitenciari Brians I, mòdul Dones, els dies 10,12, 17, 19 i 24 de maig.

       DESTAQUEM     

28 de maig:
DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES
El 28 de maig, com data de mobilització i demandes, va néixer a una reunió de la Red Mundial de Mujeres por los Derechos Reproductivos (RMMDR), realitzada al 1987 a Costa Rica, després del V Encuentro Internacional Mujer y Salud d’aquesta organització.
En aquella reunió, la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar la creació d’un dia d'Acció Mundial per la Salut de les Dones. Es va triar el dia de la reunió, el 28 de maig i, des de llavors, cada any la RMMDR fa una crida a totes les dones del mon.

La Xarxa de Dones per la Salut va començar a conformar-se, precisament, al voltant d’aquesta celebració a 1998. I cada any, al voltant d’aquesta data, fa un acte sobre algun tema d’actualitat de salut i dones.
Creación Positiva forma part d'aquesta Xarxa i us convidem a visualitzar la xerrada sobre "Salut mental de les dones en temps de confinament, resistència i resiliència" en la qual vam participar l'any passat. I a estar atentes a les seves xarxes socials per a participar en l'activitat que es proposi aquest any al voltant del 28 de maig.
Segueix-nos a la xarxa:
Estem a Facebook Estem a Facebook
Estem a Twitter Estem a Twitter
Visita la nostra web! Visita la nostra web!
Youtube Youtube
ORGANITZA:
ENTITAT MEMBRE:
AMB EL SUPORT:
En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico y de la Ley Orgánica de Protección de Datos os informamos que si no deseáis continuar recibiendo nuestro boletín informativo os podéis dar de baja en nuestra base de datos clicando aquí
Si tienes sugerencias o comentarios, por favor, envíanos un correo electrónico a: info@creacionpositiva.org
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Creación Positiva ONG · C/ del Carme, 16, principal · Barcelona, Catalonia 08001 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp