Copy
nog net voorjaar 2014
Beste lezer. Dit is de tweede uitgave van de Kotte Bericht’n met wetenswaardigheden van Erve Vennekotte, locatie van De Hoge Woerd en De Tuinen van Oost. Kotte Berichtt’n verschijnt een of twee maal per seizoen. In dit nummer aandacht voor de omgeving die uitnodigt tot ontmoeten en dialoog.
Ria Markvoort en Paul Brugman

Ria MarkvoortWat betekent tijd?


Ria Markvoort bundelt haar kennis over de ontwikkeling van groen aan de groei van mensen en organisaties.

In de eerste nieuwsbrief laten we weten dat we 2x per seizoen een nieuwsbrief sturen. Dat is ons dus niet gelukt. Omdat het de afgelopen winter niet is gaan vriezen konden we doorwerken in de tuin. Als er buiten veel te doen is, wordt het moeilijker om achter de computer te duiken.
Alle inspanningen zijn in de tijd zichtbaar geworden. Het is een supermooie tuin en de contouren van een nieuwe kas worden zichtbaar. Daarmee kunnen we het voorjaar vervroegen. Een beetje spelen met de tijd, noem ik dat.
Alles wat zich ontwikkelt vraagt tijd en aandacht. Het wordt een nieuwe levenshouding: de tijd zijn werk laten doen.
Ik vertelde laatst tegen een opdrachtgever dat de factor tijd belangrijk is in processen. Mensen hebben tijd nodig voor creativiteit en om grondig te werken. Hij keek me verbaasd aan en zei een beetje boos: “Ja, jij hebt tijd genoeg”.
We hebben een diversiteit van gasten op ons erf. We mogen steeds passende programma’s maken waardoor we de kans grijpen om nieuwe erfdiensten te ontwikkelen zijn, samen met de vakmensen.
Nu, aan het begin van de zomer, wil ik dit graag vertellen in dit erfkrantje.
 

Vergaderen, ‘echte heisessies’ en ambachtelijke workshops: de omgeving draagt bij aan werkelijk ontmoeten en dialoog 

In maart is het team Newsroom Support van Ericsson hier om het afscheid van collega Jos te vieren.
We organiseren twee workshops; een metaalworkshop om Jos iets mee te geven en een houtworkshop waarmee Jos iets achter kan laten.
Lees meer
 

Duurzaamheid beleefbaar maken

Werken met paardenDe CDA fractie van Rijssen-Holten wil tijdens haar jaarlijkse fractie-uitje op een smakelijke en luchtige manier nadenken over duurzaamheid.
 
Uitgaan van het gegeven dat duurzaamheid begint bij jezelf en in elke context een andere definitie vraagt was het begin een korte oefening om te verwoorden wat duurzaamheid voor jou betekent. Iedereen vond een metafoor. Een veldsteen voor respect voor historie. Een baksteen voor efficiënt met grondstoffen omgaan. Een wortel voor groenten van dichtbij. Een bloem voor het belang van groen.
Lees meer
 

Alles komt gewoon langs

Het erf faciliteert de dialoog.
Pinkstermaandag-ochtend gaat de telefoon. Een mevrouw vraagt of ik in de middag aanwezig ben. Ze wil graag even overleggen over een zomerbijeenkomst voor een groepje mensen.
Rond half 4 stappen twee dames het erf op. Een van de dames van ongeveer 65 jaar komt, zoals ze vertelt, van een boerderij uit de buurt van Winterswijk. Net een stap op het erf gezet vertelt ze dat haar neef, de zoon van haar broer aan wie ze de boerderij hadden geschonken middels een handtekening, de helft van de boerderij wil verkopen. “Ik heb hem stevig de waarheid verteld”, zegt ze met emotie in haar stem. Ineens waren we geen onbekenden meer voor elkaar.
 
Deze vertelde ervaring sluit naadloos aan bij het moduul ‘Communicatie en bedrijfsoverdracht in agrarische familiebedrijven’.
Lees meer
 


 

De tuinfilosoof

Jacqueline Jelsma, betrokken vrijwilliger, raapt een steen op, kijkt en reageert.
Tulpen bedolven onder stenen.
Dwars tegen de verdrukking in blijven groeien.
Dit is overleven!

Eten uit eigen tuin

Gegrilde asperges in een tuinkruiden-gremolata.
Uit onze moestuin oogsten we groene asperges. Ze hebben een groot voordeel: ze hoeven niet geschild te worden. Wij grillen de asperges in olijfolie en mengen ze daarna in een gremolata van tuinkruiden (thijm, rozemarijn, bieslook en peterselie) knoflook en olijfolie.
Lees meer

Agenda

Een tuin vol verlangens.
Een bijzondere tuincursus van 4 dagen in 4 seizoenen, voor mensen die een eigen paradijsje willen maken. We beginnen deze zomer op 4 juli en 22 augustus.
Lees meer
Vergaderruimte

Vergaderruimte huren

Erve Vennekotte is te huur voor kleinschalige bijeenkomsten vergaderingen, cursussen, teamsessies, trainingen en coaching.
De Hoge Woerd en haar netwerk kan een rol spelen als procesbegeleider en als organisator van passende vergaderbreaks.

Copyright © 2014 Erve Vennekotte, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp