Copy
Beste lezer,
Dit is de eerste uitgave van de Kotte Bericht’n met nieuws en wetenswaardigheden van Erve Vennekotte uit Laren (Gld). We zijn van plan om twee keer per seizoen een Kotte Bericht’n te sturen. Dit eerste nummer geeft algemene informatie. In de volgende nummers beschouwen we inhoudelijke thema’s zoals vakmanschap en duurzaamheid.
Ria Markvoort en Paul Brugman

Ria MarkvoortWat doen mensen met groen en wat doet groen met mensen
Ria Markvoort bundelt haar kennis over de ontwikkeling van groen aan de groei van mensen en organisatie.

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig met de vraag: wat doet groen met mensen en wat doen mensen met groen? Na de tuinbouwschool werd ik tuinman en tijdens de opleiding voor creatieve therapie begon ik mijn loopbaan als creatief tuintherapeut in de volwassen- en jongerenpsychiatrie. Tegelijk was opleider van tuintherapeuten aan de Hogeschool Utrecht en ontwikkelde ik met collega’s een aanbod voor de groene professionals  in de gezondheidszorg, hulpverlening en bij groendiensten van gemeenten. Steeds vanuit de opvatting om een bijdrage te leveren aan een groene omgeving die bijdraagt aan welbevinden en gezondheid. [lees meer]
 
 

GroepsgesprekEen passende sfeervolle boerderij voor duurzaam leren en ontwikkelenEen groene locatie waar je ervaart ‘dat er van buiten te leren is’
Het is altijd mijn droom geweest om een eigen boerderijachtige locatie te hebben. Een mooie en levendige plek die altijd in ontwikkeling is, net als mensen en organisaties. Ik wilde een mooie en vooral grote tuin met bloemen en groenten en weilanden met dieren. Ik wilde een eigen locatie als groene vakvrouw, organisatietrainer en coach om te gebruiken als leeromgeving en om te inspireren. Een inspiratieplek die ik kan delen met andere ondernemers die groene en/of creatieve diensten aanbieden of mooie dingen maken. Een plek waar ik kan laten ervaren dat er `van buiten te leren is’.
Na een jarenlange zoektocht vonden we, Paul Brugman en Ria Markvoort, in het voorjaar van 2011 onze droomlocatie in de Achterhoek: boerderij Vennekotte te Laren. Die zomer zijn wij, als VOF De Hoge Woerd* de eigenaar geworden. Ik kom terug in de omgeving waar ik opgegroeid ben. [lees meer]
 

“En mevrouw”, vraagt een student, “wat leert uzelf?“
Onze eigen leeropbrengst van de afgelopen twee jaar is dat alles stapje voor stapje gaat. Niet alles kan en hoeft tegelijk, want de realiteit haalt je toch steeds in met onverwachte gebeurtenissen. Dat leren accepteren en elkaar niet op te jagen is wat we echt hebben moeten leren. We zijn allemaal enthousiast en bevlogen / Alles gelijk af willen maken, geeft soms zoveel reuring waardoor er niets meer af komt. Ook wij moeten de tijd en de rust nemen. We laten ons helpen door de seizoenen.
 

Zoals nu in de winter we tijd hebben om ons te bezinnen, lekker warm bij de houtkachel, en deze nieuwsbrief te starten. Door er over te gaan vertellen helpt het maken van deze nieuwsbrief ons nu al om ook zelf weer te gaan denken in ontwikkelingen, in processen.

Welkom op Erve Vennekotte!

*De Hoge Woerd is de naam van ons bureau voor coaching, training en organisatieontwikkeling. Een woerd is een verhoging in het landschap door mensen gemaakt. Een plek om veilig te zijn als de waterstand verandert. Het is een mooie metafoor voor de wisselwerking tussen mensen en hun omgeving.

De Tuinfilosoof

Werken in de tuin is met de handen in 'het hier en nu' en met het hoofd in de toekomst. Het verlangen groeit naar later,qua seizoen en jaar.

Onze inspiratie

Het nieuwe boek van Johan Weerkamp en Truke Zeinstra: Wat de boer niet zegt. Communicatie in agrarische familiebedrijven. Dit boek beschrijft de verstrengeling van (vaak langdurig grond) bezit, familieverbanden en rollen in een agrarisch bedrijf. Een boek met veel praktijkvoorbeelden waardoor de breedte van dit onderwerp begrijpelijk wordt. Het boek wordt gebruikt voor het moduul ‘communicatie en bedrijfsopvolging binnen agrarische familiebedrijven’ van de CAH. De Hoge Woerd/Ria Markvoort ontwikkelt dit moduul voor de AD opleidingen ondernemerschap.

Agenda

vrijdag 21 februari: Viltcursus voor beginners, onder leiding van Geurdie van Winkoop.

zaterdagen 22 maart, 29 maart, 5 april: Cursus paardenverzorging en weidebeheer, onder leiding van Hans Krudde.
Heeft u suggesties voor kopij en tips voor “lezen & kijken” en de agenda, stuur dan een mailtje aan info@vennekotte.nl
Vergaderruimte

Vergaderruimte huren

Erve Vennekotte is te huur voor kleinschalige bijeenkomsten vergaderingen, cursussen, teamsessies, trainingen en coaching.
De Hoge Woerd en haar netwerk kan een rol spelen als procesbegeleider en als organisator van passende vergaderbreaks.


Copyright © 2014 Erve Vennekotte, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp