Copy
Reserveer een oogstmoment zodat je niet met te veel bent!
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers en bloemenplukkers

Regen tegenvaller voor nateelten
We hebben geluk dat de tuin zich op een dik pakket zand bevindt. De hoeveelheid regen die dagelijks naar beneden komt de laatste weken kan de grond nog goed aan. De gewassen vinden het wat minder fraai. De groei staat stil door gebrek aan zon en warmte en voedingsstoffen spoelen uit naar diepere lagen. Met als gevolg dat onder andere raapsteel, die er 2 weken gelden nog veelbelovend uitzag, aan het vergelen is. Ook schimmels slaan hun slag en maken een abrupt einde aan het bonenseizoen. Deze week waarschijnlijk de laatste boontjes na een periode van maar liefst 13 weken waarin we bijna iedere week boontjes konden oogsten.

Geen bloemenpluk!
Door het slechte weer van de afgelopen week zijn er amper nieuwe bloemen uitgekomen. Daarom kunnen er deze week geen boeketten geplukt worden. Hopelijk knapt het weer nog op voor een finale bloemenpluk!

Tot ziens op de tuin,

Jessica
Impressie Kunstroute op Het Zoete Land 2020
Oogstverwachting week 41

Spinazie (Hollandse of Nieuw- Zeelandse) of snijbiet
Raapsteel
Prei
Bosje peterselie of kervel*
Radijs Red meat*
Groenselderij*
Boontjes*
Eetbare bloem: Oost- Indische kers en viooltjes uit kruidencirkel (pluk alleen bloemhoofdjes)
Bosje uit de kruidencirkel

*is voor je geoogst

Over de oogst:
Groenselderij: Er zijn verschillende soorten selderij. De selderij als kruid, waarvan de blaadjes hoofdzakelijk zijn ontwikkeld, knolselderij waarvan je de knol eet en dan heb je nog bleek- en groenselderij. Groenselderij is bijna hetzelfde als bleekselderij, alleen zijn de stengels donkerder groen, wat steviger en hebben ze een sterkere smaak dan bleekselderij. Je gebruikt de groenselderij als groente en niet als kruid. De blaadjes kun je verwerken als de stengels. Zie voor recepten eens de receptenpagina van de Kievit, onze collegatuinder.
Overigens was het juist oogsten de vorige keer nog best een uitdaging, te zien aan de soms erg gehavende planten. Daarom oogsten we de groenselderij voor.
Red meat: Deze pittige grote radijzen zijn prachtig in een carpaccio. Vind je de smaak te pittig? Een oogster vertelde me dat ze ze had gestoofd. De smaak werd zachter en was heerlijk.

Schrijf je in voor jouw oogstmoment

Kies via onderstaande link een oogstmoment op vrijdag 7 oktober tussen 9- 15 uur of zaterdag 10 oktober tussen 9- 12.30 uur
https://www.hetzoeteland.nl/reserveren/
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Komt er iemand voor jou oogsten? Neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door, laat een tijd reserveren en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.