Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker

De eerste oogstgolf is achter de rug en veel bedjes kwamen leeg te staan. Ondertussen zijn veel van deze alweer volgeplant. De kapucijners zijn vervangen door jonge snijboonplanten, De winterprei is geplant en ook de boerenkool en palmkool staan in de grond.
Het is extreem droog en warm zoals iedereen opmerkt en daarom zijn onze werktijden ook extreem anders. We starten om half 7, nemen een siësta in de middag en gaan om 7 uur in de avond weer verder om kwetsbaar plantgoed te planten en op het gunstigste moment van de dag te kunnen beregenen. ik moet eerlijk zeggen dat dit went ook eigenlijk heel bijzonder is. Het licht is mooi, het is stil en het is lekker koel.

VAKANTIE
Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Neem diegene een keertje mee om te laten zien hoe het werkt. Dat scheelt ons een hoop tijd. Het is prettig als vervangers zich even aan mij of John voorstellen. John en Thea helpen mensen met oogsten als het nodig is.

Veel oogstplezier,

Jessica
Oogst week 27

Chinese kool of koolrabi of spitskool
Bospeen
Nieuw-Zeelandse spinazie of snijbiet
Knolvenkel of bosbiet
Sjalotten of knoflook
Peultjes of sperziebonen*
Basilicum of peterselie
Courgette of komkommer
Eetbare bloemen, komkommerkruid, goudsbloem, viooltjes, Oost- Indische kers
Aalbessen, zwarte bes, jostabes, framboos*

*Als je misgrijpt ben je volgende week aan de beurt.
Bloemen

Er bloeit elke week meer dus de boeketten mogen weer wat groter als je dat wilt, deze week in totaal 20 tot 25 bloemen. Pluk ook eens een klein bosje lathyrus erbij. Deze bloemen moeten geplukt worden om te voorkomen dat ze zaden maken en stoppen met bloeien!.
Pluk uitsluitend in het bloemenperceel rechts tussen de kruidencirkel en de courgettes. Met de twee vlaggen geven we aan waar dit perceel begint en waar het eindigt. Bloemen die elders op de tuin staan en weg mogen plukken wij voor en zetten we in emmers. Hieruit kun je ook pakken.
Kom vroeg plukken met dit warme weer. Dat verlengt het vaasleven aanzienlijk!
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp