Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,


De laatste gewassen van het seizoen zijn gezaaid. De bedden die nu vrij komen zaaien we in met de groenbemesters Japanse haver en winterrogge of bedekken we met een laag compost. We hebben aardig wat eigen compost. De resten van de tuin en van de huishoudens die hun gft bij ons inleveren vormen een voedzame grondstof voor de bodem. Mazzel als je als vrijwilliger het dampende goud mag omscheppen en de rijpe compost mag verdelen over de bedjes. De kringloop is rond!

Er is veel leuk nieuws te melden over Het Zoete Land èn over de nieuwe tuin voor de Voedselbank: Groentepark Bontekoe. We houden het nog even spannend. Binnen een paar dagen ontvang je daar een uitgebreide nieuwsbrief over, dus houd je digitale brievenbus goed in de gaten.

Tot op de tuin,

Jessica
Oogst week 38


Nieuw- Zeelandse spinazie, achterste stuk
Bospeen regenboog
Pittige slamix
Rucola
Ijsbergsla of groene krulsla
Andijvie of snijbiet
Pompoen*
Boontjes*
Groente uit restjesbak (dat kan zijn: courgette, venkel of paarse spitskool)*
Basilicum*
Bosje kruiden uit kruidencirkel (zie vlaggetjes welke kruiden)
Bloemen

*wordt voorgeoogst


 
Bloemen

Vorige week zijn we begonnen met het verzamelen van bloemenzaden. We zijn dus alweer bezig met wat we volgend jaar willen gaan zaaien. Heb je tips? Zijn er bloemen die je hebt gemist of waar je meer of minder van zou willen zien? Mail het naar info@hetzoeteland.nl
Herfst

En dan is het alweer bijna herfst... Als bewoner van de stad vind ik het een rijkdom om in dit seizoen de zon door het verkleurende blad te zien schitteren, de geur van bosgrond te ruiken en met mijn gezicht in een spinnenweb te belanden. Het is ook de tijd van het naar binnen keren en soms moeten daarbij wat draken worden verslagen.
Vrijwilligster Karin las tijdens de koffiepauze op de tuin een prachtig gedicht voor, een vertaling van het originele Engelse gedicht van Edna St.Vincent Millay.
 
Herfst is de tijd van vermoeden.
 
Herfst is de tijd van vermoeden, niet van weten.
Van tasten, niet van grijpen. Van eerst met mijn duim
het waas wegvagen van een purperen pruim
en van voelen en van dàn pas eten.
 
Herfst is rustig doende, niet als zomer doende was,
met dat druk ondernemen, proclameren en oprichten
en met uitbreiden en met weer iets anders stichten.
Herfst vertraagt een ogenblik de pas.
 
Een krekel zit nog vol te houden in het gras.
en op de grintweg snort een laatste bij.
Wat vorig jaar nog komen moest, is nu voorbij.
 
Maar de geest is vrij.
Om te berekenen en te weerleggen en te ijken.
En om te rangschikken en te bevragen, te beschouwen en te kijken.
 
 
Herman De Coninck (1944-1997)
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp