Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

Terwijl ik dit schrijf regent het hard en dat is erg prettig. De tuin was erg droog, de regen kwam net op tijd. De gevolgen van de hitte van vorige week zijn bij sommige planten zichtbaar. Over het algemeen heeft de tuin het prima doorstaan. De tomatenplanten en de basilicum gedijen zelfs erg goed bij het warme weer. Benieuwd of ze ook de komende wisselvallige periode aankunnen.

Zo, de tuinder gaat er vanaf volgende week even 2 weken tussen uit. Dat betekent dat de komende twee weken de digitale berichten over de oogst komen te vervallen. Je zult dus geen bericht in je mailbox ontvangen en er pas op de tuin achter komen wat de oogst is. De vrijwilligers nemen het stokje voor 2 weken over en staan klaar voor vragen e.d. Geef ook aan eventuele vervangers door dar er twee weken geen oogstbericht is (maar wel oogst!).

Tot op de tuin,

Jessica
Oogst week 31

Zomerpostelein
Nieuw- Zeelandse spinazie
Courgette*
Komkommer* of tomaat*
Sperzieboontjes, als op dan alternatief
Bosbiet*
Snijbiet
Wortel verschillende kleuren
Bosje basilicum* of peterselie*
Bosje kruiden uit kruidencirkel
Bloemen

*wordt voorgeoogst
Bloemen

Hierboven een paar verschillende Cosmea's die op Het Zoete Land gezaaid zijn. De komende periode gaat de Cosmea uitbundig bloeien. Er staan verschillende stukjes ingezaaid. Ook hier weer opletten dat je vlak boven een set sterke vertakkingen onderaan de steel afknipt. Uit deze vertakkingen groeien nieuwe bloemstelen. Dat een paar knoppen aan de steel meegeknipt worden is niet erg, zolang er nog wat vertakkingen, waar nieuwe knoppen gevormd gaan worden, blijven staan.
Ook de zonnebloemen en Dahlia's bloeien uitbundig. Er kunnen 6 Dahlia's en 6 zonnebloemen geplukt worden. Totaal aantal stelen (inclusief eventueel Dahlia's en zonnebloemen) is deze week 25. Op het bord bij de bloemen staat ook altijd het aantal.
Let op bij regen, de bloemen zijn extra kwetsbaar als ze nat zijn. Dus pluk en vervoer voorzichtig.
 
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp