Copy
Schrijf je in voor een oogstmoment, vanavond peulenpluk
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers en bloemenplukkers


De eerste obstakels die dit voorjaar met zich meebrachten hebben we gehad. We konden versoepelen, zagen dat het goed ging en er is regen in het vooruitzicht! Ook de gewassen laten nu eindelijk de groei zien die we verwachten. De bloemkolen, broccoli en spitskool komen er aan. De eerst peultjes kunnen worden geplukt en de aardbeien staan vol in bloei. Fijne vooruitzichten dankzij onze grote inspanningen om de droogte te bestrijden.

Vanavond peulenpluk!
Aangezien de peulen enorm snel rijpen met dit warme weer, is er vanavond al peulenpluk. Kom kijken hoe mooi het avondlicht de tuin beschijnt. De doeken zijn eraf, dus ook de teelten achterin zijn te bewonderen. Als je vanavond komt plukken heb je jouw peulenoogst voor deze oogstweek alvast binnen.
Pluktijd: 19 uur- 20.30 uur.

Reserveren oogstmoment
Reserveer jouw aankomsttijd voor deze oogstweek.
De oogsttijden zijn deze week op vrijdag (9- 15u) en zaterdag (9- 13u).
https://www.hetzoeteland.nl/reserveren/

Voorkom dubbel reserveren
Als je onverhoopt toch niet kan op het half uur dat je hebt gereserveerd, reserveer dan niet opnieuw want dan staan er twee momenten gereserveerd. Kom in dit geval naar de tuin op een oogstmoment dat het je schikt, en kijk of het rustig genoeg is om te komen oogsten. Als het druk is, wacht je even.
Krijg je geen bevestiging van je reservering? Het kan zijn dat deze bij je spamberichten is beland. Je hoeft hierover niet te mailen, je kunt gewoon komen.

Tot ziens op de tuin, 

Jessica
Verwachte oogst week 23 (vr 5 juni en za 6 juni)

- Bindsla
- Rucola
- Koolrabi
- Peultjes (vanavond of vr of za. Als ze op zijn kom je volgende week aan de beurt)
- Radijs
- 1 uit de keuzebak (broccoli of snijbiet of bloemkool)
- Verse knoflook
- Bosui
- Bosje kruiden uit de kruidencirkel
- Bloemen**

**Bij inschrijving 'oogst met bloemen' of 'alleen bloemen'

Over de oogst
De bindsla is een kleine variant, zoals de little gem die je misschien uit de supermarkt kent. Nu zijn de rode aan de beurt en er is nog een restje groen.
Let bij het peultjes plukken op de goede maat. Het is zonde om de kleintje weg te plukken, deze blijven minder lang vers en zijn niet op gewicht. Er ligt een voorbeeldpeultje bij het bordje en de vlag. Passeer elkaar niet in de plukrij, dat is niet coronaproof, maar loop de rij in aan de kant van het middenpad en verlaat de rij aan de achterkant.
Bloemen

Door het warme weer komen ook sommige eenjarigen al uit zoals de korenbloemen, bolderik en lavatera. Deze staan in het bloemenvak aan je linkerhand als je de tuin opkomt. Bij de bloemensoort die geplukt kunnen worden staan vlaggetjes.
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of een vrijwilliger. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Komt er iemand voor jou oogsten? Neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.