Copy
Evaluatiebijeenkomst en de allerlaatste oogst
Bekijk deze mail in je browser
Evaluatiebijeenkomst en borrel

Deze week zijn we weer gestart met de voorbereidingen op de tuin voor het nieuwe seizoen. We splitsen de Dahliaknollen, zetten de composthoop om, geven de rabarber en bessenstruiken compost en maken alvast wat bedden schoon, want over een week wordt alweer de groencompost bezorgd waarmee we de bedden een voedzame start geven voor het komende jaar.

Het teeltplan is af en bevat een aantal verrassende teelten. We vertellen jullie daar graag meer over tijdens de evaluatieborrel. We kijken  terug op het afgelopen jaar en delen de plannen voor het nieuwe jaar. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdagmiddag 15 februari. Voor de nieuwe oogstdeelnemers ook een leuke eerste kennismaking met de vrijwilligers, de bestuursleden en de andere oogstdeelnemers.

We hopen je te zien zaterdag! Je hoeft je niet aan of af te melden vooraf.

Waar:          Trigongebouw, Cronesteinkade 19. (Naast de tuin)
Wanneer:    Zaterdag 15 februari. Inloop 15.30. Start presentatie: 16.00 uur. Borrel: 16.30 uur.

 
Allerlaatste oogst

Volgende week kun je nog langskomen om nog wat te oogsten voordat echt het hele land wordt opgeruimd. De palmkool begint al te bloeien dus deze moet er snel af. De winter is tot nu toe absurd zacht. We hopen voor de tuin dat het nog even gaat vriezen, maar het lijkt er niet echt op...
Als het heel slecht weer is zijn we er niet en kun je niet komen oogsten. Als je twijfelt mail dan naar info@hetzoeteland.nl. Dan krijg je snel antwoord.

Wanneer oogsten: maandag 4 februari en vrijdag 7 februari tussen 10- 14 uur bij droog weer. Zaterdag niet!
Wat is er te oogsten:
- Boerenkool paars en groen
- Palmkool
- Aardpeer
- Snijbiet

Ook zijn er nog Dahliaknollen over. Deze geven witte bloemen en worden wel 1 meter hoog.

Fijn weekend!

Jessica
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.