Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,


Ondanks het aanhoudende frisse en natte weer zijn er nog heel wat groenten te oogsten van de tuin. Sommige groente laat ik bewust nog een week of langer staan zodat er elke week toch voldoende variatie is. In de zomer kan dat niet, dan kunnen groenten gaan doorschieten, maar nu de groei er wel zo'n beetje uit is, kan dat prima.
Alleen de biet bleek toch stilletjes aan door te groeien tot enorme proporties. Aan één enkele biet heb je in veel gevallen meer dan genoeg! Gelukkig zijn er meerdere bereidingswijzen dan bieten koken in de schil, wat met een grote biet nogal lang duurt. Probeer eens biet uit de oven met rode ui, balsamico en tijm, een heerlijke combinatie. Als je de biet wilt koken, kun je 'm ook eerst schillen en in stukjes snijden. Dat verkort de kooktijd. Als je niet te veel water toevoegt verlies je ook niet te veel voedingsstoffen.

Tot op de tuin,

Jessica
Oogst week 41

Rode biet*
Veldsla*
Nieuw- Zeelandse spinazie
Regenboogpeen
Bosje kervel*
Sperzieboontjes
Verrassingsgroente uit de bak*
Bosje kruiden uit kruidencirkel (zie vlaggetjes welke kruiden)
Bloemen

*wordt voor je geoogst.

ZOLANG DE VOORRAAD STREKT
Deze week in de verrassingsbak: groenselderij, pastinaak, wortelpeterselie of de laatste broccoli, spitskool of courgettes. Laatste restjes die nog op het land staan oogsten we voor in de bak. Het is een verrassing welke groente je aantreft als jij komt. Op vrijdagochtend zit er misschien wel iets anders in dan op zaterdag einde van de oogstdag.
Bloemen

Ongelooflijk hoe de planten met dit weer er telkens weer mooie bloemen produceren. Het tempo is lager maar toch... als je de tuin rondscharrelt is er nog heel veel moois te vinden. Ook beginnen sommige planten die we eerder hebben verwijderd aan een tweede ronde. Zo is de salie Coral weer aan het bloeien en heeft de dubbele Calendula zich uitgezaaid en begint ook weer vrolijk bloemen te produceren.

REGEN, HOE STOND JOUW BOEKET ERBIJ?
Met regen bloemen plukken is niet ideaal. Ze staan vaak slecht op de vaas en de bloemblaadjes beschadigen snel. Ik twijfelde dan ook of er wel geplukt moest worden als de bloemen nat zijn. Ik hoor graag of je ondanks de nattigheid toch een succesvol vaasleven aan je boeket hebt kunnen geven, of dat het achteraf toch beter was geweest de bloemen niet te plukken. Mail naar info@hetzoeteland.nl.
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp