Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

VERPAKKINGSMATERIAAL, WELKE IS DUURZAAM EN JOUW FAVORIET?
Eén van de mooie dingen van een tuinderij op loop- of fietsafstand is dat er geen belastende voedselkilometers worden gemaakt. Daarnaast wordt er op de tuin geen voedsel verspild, want alles wat de tuin ons geeft wordt verdeeld. Ook de exemplaren die een afwijkende vorm of kleur hebben.
We hebben geen verpakkingsmateriaal op de tuin. Waarschijnlijk wordt je daardoor aangezet om na te denken over welk verpakkingsmateriaal je meeneemt naar de tuin dat ook nog duurzaam is en jouw geoogste groente goed houdt. Gebruik je papier, plastic zakjes, herbruikbare netjes, bakjes, kranten, stoffen zakjes al dan niet met bijenwas geïmpregneerd of helemaal niets? We zijn op zoek naar het ultieme verpakkingsmateriaal dat èn duurzaam is èn je groente goed houdt in de koelkast. Heb je een goede ervaring met een bepaalde verpakkingsmateriaal? Deel dit graag door te mailen naar info@hetzoeteland.nl. De uitslag zal ik in het oogstbericht bekend maken.

Tot op de tuin,

Jessica
De eerste Romanesco's worden deze week geoogst. Smaak is als bloemkool.
Op het gemengde slabedje is ook postelein spontaan opgekomen. Een echte gemixte sla deze week met wel 8 verschillende soorten slablaadjes.
Oogst week 36

Er is erg veel om te oogsten, alles gaat beter dan verwacht en daar kunnen we niet anders dan dankbaar voor zijn. Mocht het te veel oogst voor je zijn en denk je dat je het niet op krijgt, laat dan een deel staan en maak een keuze uit onderstaande lijst. Wat blijft staan kan dan volgende week verdeeld worden of een andere bestemming krijgen.

Raapsteel
Rucola
Andijvie of spinazie
Herfstraap of courgette*
Koriander
Snijbiet
Sla mix
Paksoi
Pompoen*
Romanesco* of paarse spitskool* of palmkool of boerenkool
Knolvenkel*
Snijboon* of sperziebonen (groen, paars)*
Tomaat*
Bosje kruiden uit kruidencirkel
Bloemen

*wordt voorgeoogst

POMPOEN
Een deel van de pompoenen is in een sneltreinvaart afgerijpt. De eerste lichting kunnen we verdelen, deze week is er voor iedereen een pompoen. Er is keuze uit 2 soorten, van beide pompoenen is de schil eetbaar. Ook zijn ze beiden goed te bewaren bij kamertemperatuur, ze komen dan nog meer op smaak. Er is keuze uit:
>Sugar Babe: wit met groene strepen. Zeer decoratief, zoete en licht kastanjeachtige smaak.
>Solor: Oranje vrucht.
Bloemen

September is de maand van Dahlia's, zonnebloemen en zinnia's. We hebben van iemand gipskruidplanten gekregen. Deze bloeien nu ook en staan naast de zinnia's. Leuk als vulbloempje in je boeket. Vergeet ook niet achterin tussen de pruimenbomen te kijken en er mag ook van de aardpeerbloemen geplukt worden. Deze 3 meter hoge bloemen staan ook helemaal achterin de tuin. Knip deze af met een stengellengte van max 50 cm.
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp