Copy
Oogstdeelname en/of bloemenpluk in 2020? Schrijf je in voor 1 januari
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

Vanaf vandaag tot 1 januari a.s. kun je je inschrijven voor oogstjaar 2020. Wil je komend oogstjaar als oogstdeelnemer weer snijbloemen plukken? Dan betaal je daarvoor vanaf komend jaar een extra bijdrage. Met deze bijdrage kunnen we de stijgende kosten en investeringen voor de tuin dekken.


Elk jaar verbeteren we de tuin zodat de kwaliteit van de oogst, maar ook van het werk en verblijf, groter wordt. Zo hebben we dit najaar een vaste beregening aangelegd waardoor het beregenen straks minder arbeidsintensief is, willen we een uitrolbare overkapping bij de schuur maken tegen zon en regen en hebben we een nieuwe tuintafel nodig.
Daarnaast investeren we veel in de bloementuin met nieuwe soorten, het verwarmd opkweken en steunmateriaal voor de planten. Dit doen we graag om een langer plukseizoen te realiseren en om de kwaliteit van de snijbloemen en het uiterlijk van de tuin te verbeteren.


Je kunt nu kiezen uit 3 mogelijkheden voor deelname in 2020:

1. Oogstdeelname                        € 275,-  Schrijf je hier in
2. Oogstdeelname + snijbloemen   € 325,-  Schrijf je hier in
3. Alleen snijbloemen                    €  75,-  Schrijf je hier in

Met alleen een oogstdeelname, zonder snijbloemen, oogst je ongeveer 30 weken per jaar gemiddeld 7 verschillende groenten per week, kruiden, eetbare bloemen en je deelt mee in de bessen, aardbeien en ander fruit als het pluktijd is.
Het bloemenplukseizoen is korter, ruim vier maanden, begint in mei/ juni en eindigt in oktober. Je plukt elke week een boeket van tussen de 15 en 25 stelen. Afhankelijk van het weer en het aantal bloeiende bloemen.


We zien je graag weer in het nieuwe oogstseizoen!
 
Hartelijke groet,

Mieke Hogervorst (Voorzitter stichting Leiden Oogst) en
Jessica Zwartjes (Tuinder en Coördinator Het Zoete Land)
Met jouw donatie* krijgen we met elkaar veel terug: een lang seizoen de lekkerste groenten, kruiden, fruit en mooie bloemen uit je eigen stad. Daarnaast ondersteun je een succesvol voorbeeld van stadslandbouw, waarbij educatie aan kinderen, gevarieerd stedelijk groen, het opleiden van nieuwe tuinders, lokale voedselvoorziening en een fijne plek voor ontmoeting mogelijk worden gemaakt.
 

*Het Zoete Land is opgezet als ‘Community Supported Agriculture’ (CSA). Dit houdt in dat deelnemers niet alleen samen de opbrengsten delen, maar ook de risico’s en de verantwoordelijkheden. En dus gezamenlijk de kosten dragen van de vergoeding aan de tuinder, het zaai- en pootgoed, en de andere uitgaven om Het Zoete Land draaiende te houden. (Zie ook http://www.csa-netwerk.be/ en de nieuwe website van CSA Nederland: http://toekomstboeren.nl/csa-netwerk-nederland/).
Kerstoogst 20 en 21 december!

Mis je ook de kraakverse groenten van de tuin? Gelukkig staan er nog best wat groenten om geoogst te worden. Daarom kun je op vrijdag 20 of zaterdag 21 december de laatste oogst van het jaar komen halen. In ieder geval is er prei, palmkool en boerenkool. En er zijn verschillende blaadjes om te oogsten. Mooie kleuren om je kerstmaaltijd mee op te vrolijken.
Om het oogstseizoen feestelijk af te sluiten is er een vuurtje met warme chocomelk en kerststol. Je kunt ook je verbeterpunten achterlaten t.a.v. de oogst, er ligt een schriftje klaar. Als je deze liever mailt, mail je naar: info@hetzoeteland.nl.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp