Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

Ook al loopt het oogstseizoen al wat ten einde, er zijn nog wat verrassingen die we niet moeten vergeten te oogsten. De enorm hoge en mooie bloemen van de aardperen zijn nu uitgebloeid en deze week gaan we de knollen daarvan uitgraven.
Begin volgende week gaan we de witlofpennen uit de grond halen en vijf dagen laten rusten. Reservestoffen uit de bladeren kunnen dan nog in de wortels trekken. Aan het eind van volgende week verwijderen we het blad en verdelen we de witlofpennen. We zullen in het volgende oogstbericht uitleggen hoe je thuis witlof kunt kweken.
En dan de pompoenenoogst! Ongelooflijk veel pompoenen dit jaar. We hebben de laatsten van het land gehaald en gaan ze voor de derde keer verdelen. Misschien is er zelfs nog een vierde keer. Gelukkig zijn ze weken tot maandenlang houdbaar en hebben we verschillende soorten. Je kunt dus voorlopig los in de keuken met de heerlijkste pompoengerechten.

Veel oogstplezier!

Jessica
Oogst week 43

Pompoen
Spruitjes of spinazie
Boerenkool of palmkool
Rucola
Knolvenkel
Aardperen
Koriander van het veld
Kruiden uit de cirkel
Eetbare bloemen van Oost Indische kers of Courgette

EETBARE BLOEMEN
De courgetteplanten worden volgende week opgeruimd. De bloemen die er nog aanzitten kunnen prima gebruikt worden om te vullen. De vorst die voorspeld is kunnen een eind maken aan de bloemen, dus ook aan die van de oost- Indische Kers. Deze bloemen zijn heerlijk pittig en staan mooi op een salade. Pluk ze waar de tomatenplanten stonden. Neem een bakje mee om ze goed te vervoeren.
Met een aantal oogsters en vrijwilligers hebben we zaterdag winterrogge, een groenbemester, gezaaid.
Bloemen

Als gevolg van het mooie weer van de laatste maand zijn er nog steeds bloemen te plukken, al wordt het aantal en de variatie wel steeds minder. Er wordt regen voorspeld voor de komende dagen en er is kans op nachtvorst begin volgende week, dus dit zal wel eens de laatste pluk kunnen zijn. Kom dus nog gerust een fraai bosje plukken deze vrijdag of zaterdag.
Dat van die roze lintjes en zaden verzamelen moet ik nog zien uit te leggen aan de halsbandparkieten...
Daarnaast: Scabiosa begint opnieuw met bloeien.
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp