Copy
Informatie in verband met het corona- virus
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers

HOE GAAT HET MET OOGSTEN STRAKS
Over vier of vijf weken start alweer de eerste oogst van seizoen 2020. Om de verspreiding van het corona- virus te voorkomen denken we na over hoe we de oogst zo goed en veilig mogelijk kunnen organiseren. Zeker tot 1 juni zijn de maatregelen zoals 'social distance' van kracht, dus zeker tijdens de eerste maand zal het oogsten er anders uit komen te zien dan hoe we het gewend waren. Hoe, dat weten we nog niet precies. We zijn meerdere scenario's aan het uitwerken die zo veilig en zo werkbaar mogelijk zijn.

Waar we aan denken:
- Ontwikkelen van een tijdslot en tijdelijke uitbreiding oogsttijden voor de spreiding van het aantal aanwezigen. Er zijn dan maximaal 7 of 8 oogstdeelnemers per uur op of bij de tuin.
- We bereiden de oogst zodanig voor dat de duur van aanwezigheid op of bij de tuin zo kort mogelijk is, maar dat het ook nog een beetje leuk is.
- Je kunt even niet met meerdere mensen komen. Dus kom alleen en alleen met (kleine) kinderen als het niet anders kan.
- Je neemt je eigen verpakking mee en eventueel een mesje als zelfoogst wordt toegestaan.
- Kom niet zelf naar de tuin als je last van keelpijn hebt, hoest, snotterig bent of koorts hebt.
- Wil of kun je wegens het corona- virus niet komen tijdens de eerste oogstweken en er is niemand die voor jou de oogst kan halen? Dan kun je dat tegen die tijd laten weten en brengen we de groente naar jouw voordeur.

Bovenstaande maatregelen gelden in het geval van de actuele stand van zaken. Als de maatregelen strenger worden of juist soepeler kunnen deze nog wijzigen. In de week voor de eerste oogst komen we met een gedetailleerd plan. Hopelijk kunnen we na 1 juni weer wat vrijer bewegen zodra de echte zelfplukgewassen zoals de aardbeien, peultjes en bessen rijp zijn!
 
HET WERKEN OP DE TUIN
Ook voor de vrijwilligers moet het werken op de tuin zo veilig mogelijk zijn. Er zijn daarom extra maatregelen genomen om plezierig te kunnen werken. Door de afstand die we nemen en de verminderde omgevingsgeluiden is het nog nooit zo rustig geweest op de tuin. We genieten van de vogels en het mooie weer.
En ondertussen wordt er hard gewerkt. De bedden worden voorbereid, de eerst zaaisels komen op zoals de tuinbonen, peultjes, raapstelen en rucola, en vrijdag gaat het eerste plantgoed de grond in. Onder andere prei, verschillende slasoorten, kruiden en koolgewassen als bloemkool, spitskool en broccoli. Vanwege de nachtvorst houden we veel planten bedekt met vliesdoek.
De pruimenbomen staan in bloei, de rabarber knalt de grond uit en in de vijver is kikkerdril! Ook al lijkt de tuin nog kaal, er gebeurt al een hele hoop en de groei komt er goed in. Het is mooi en hoopvol om te zien dat de natuur gewoon verder gaat.

Ik hoop dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren en dat we elkaar, op afstand, binnenkort weer zien!

Jessica
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.