Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

We gaan richting herfst, dit is duidelijk te zien aan de bladeren die van kleur verschieten van groen naar geel en oranjebruin. Het mooie weer van de afgelopen tijd zorgt ervoor dat dit proces langzaam gaat en veel gewassen op het land nog een groeispurt maken. Zoals de venkel op de foto hieronder. Dit bed was al eerder leeg geoogst maar uit de wortels vormen zich nieuwe venkeltjes, hieronder zelfs 3! Deze komen in de keuzebak. Vaak heeft het zin om gewasresten in de grond te laten, ofwel om te verteren en de bodem te verrijken ofwel om opnieuw te gaan groeien.
Nu de herfst bijna begint krijg ik ook al de eerste vragen over de hutspotmaaltijd die we de afgelopen jaren rond 3 oktober organiseerden. Dit jaar gaat het helaas niet door. De kok heeft een hernia en ook wij hebben het te druk met andere zaken om dit te organiseren. Wie weet volgend jaar weer!

Veel oogstplezier

Jessica


 
Oogst week 38

Veldsla
Sla rood of groene krul
Radijs
Prei
Wortelpeterselie
Nieuw- Zeelandse spinazie
Sperzie,- sla- of snijbonen
Mosterdblad of rucola
Een groente uit de keuzebak
Bosje kruiden uit kruidencirkel

Er zijn dit jaar 5 verschillende soorten pittige koolblaadjes gezaaid. Vergelijkbaar met rucola en mosterdblad. Maak een mix en gebruik deze door je salade of ander gerecht om deze lekker pittig te maken.
Bloemen

EEN HAND
Pluk deze week een hand bloemen.

ZADEN EN ROZE LINTJES NIET PLUKKEN
We zijn zaden aan het verzamelen van de beste bloemen, alvast voor volgend jaar. Als er een roze draad om een bloem zit, willen we daar zaden van verzamelen en moet deze kunnen afrijpen. Deze dus niet plukken.

TIPS?
Heb je tips voor de bloementuin? Een soort die je graag toegevoegd ziet of iets anders? Schrijf het op bij de aftekenlijst of mail het naar info@hetzoeteland.nl.
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp