Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,


De groenten in de winkels schijnen flink duurder te gaan worden als gevolg van de droogte tijdens het groeiseizoen. Ik ben benieuwd waar deze kosten in zitten. Is het de oogstderving, extra manuren of de hoge electriciteit- of brandstof rekening vanwege het vele beregenen? In het laatste geval wordt het tijd onze meterstand eens op te nemen. Het is het eerste jaar dat we electriciteit hebben en daar hebben volop van geprofiteerd met de beregeningspomp. Ik ben benieuwd...
Wat oogst betreft hebben we niets te klagen. Zie bijvoorbeeld hiernaast wat stiekem op weg is om ons straks te gaan verrassen, als je goed kijkt zie de kleine boontjes al hangen achter de fraaie bloem. Neem eens een kijkje in het bonenvak en verwonder!

Veel oogstplezier

Jessica
Oogst week 36

Paksoi
Veldsla
Pastinaak
Groenselderij
Snijbiet
Een groenteverassing uit de kist
Courgette of komkommer of tomaat
Bosje peterselie of basilicum (paarse of kaneel-> lekker bij desserts)
Bosje kruiden uit kruidencirkel

GROENSELDERIJ
Deze groente (groene bleekselderij zeg maar) snij je bovengronds in zijn geheel af. De groente is heerlijk door pastasaus, als onderdeel van een groentesoep of als hoofdbestanddeel van soep. Heerlijk aromatisch!

ALWEER SNIJBIET?
De snijbiet weet van geen ophouden. Dit is geen foutje in de teeltplanning maar gewoon een uitzonderlijk goed snijbietenjaar! Er is evenveel snijbiet gezaaid als vorig jaar, maar er komt gewoon veel meer af. Het geheim van de uitbundige groei zit m denk ik in de wormenmest die ik als extra gift heb gegeven. Deze supermest, zelf gemaakt van groenteresten in de wormenbak, zorgt ervoor dat er veel bladmassa wordt aangemaakt. En voordat er meeldauw in komt zou ik zeggen: profiteer ervan en verras je huisgenoten of vrienden met de heerlijkste snijbietquiches! (Ook lekker als lunchgerecht)

VERRASSINGSKIST
Van een aantal groente hebben we beperkt staan. Daarom zullen we deze vooroogsten en in de kist doen. Hier kun je een stuk uit kiezen.
Thuis aardbeitjes kweken? Deze stekjes zijn opgepot van de moederplanten die we vorig jaar hebben aangeschaft. Het ras is Sonata. Een kleine bijdrage in het kistje is welkom.
Bloemen en workshop gaat niet door!

EEN HAND
Pluk deze week een hand bloemen. We tellen even niet het aantal stelen omdat we merken dat dan vooral de grote bloemen als Dahlia's en zinnia's snel op zijn. Terwijl er nog veel prachtige cosmea, tabak en ander fijn spul bloeit waar je naar hartelust van kan plukken.

ZADEN EN ROZE LINTJES
We gaan binnenkort zaden verzamelen van de beste bloemen, alvast voor volgend jaar. Als er een roze draad om een bloem zit, willen we daar zaden van verzamelen en moet deze kunnen afrijpen. Deze dus niet plukken.

WORKSHOP GECANCELD
De workshop boeketten maken die was gepland op 12 september gaat helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen.
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp