Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,
 
ZAAI MEE VOOR EEN VRUCHTBARE BODEM, ZATERDAG 10 UUR
Wat ben ik blij dat we de courgetteplanten, de Nieuw- Zeelandse spinazie en nog zo wat teelten nog niet heb opgeruimd. Door het aanhoudende warme weer groeien de planten langer door dan gebruikelijk. Ook al geeft het te denken, deze warmte, de tuin ziet er nog prachtig nazomers uit. Wel raken steeds meer bedden leeg en kun je zien dat het einde van het seizoen nadert. We hebben nog wel een aantal weken verschillende groenten te verdelen, maar dan houdt het echt op, mooi weer of niet.
Vooruit kijkend naar de wintermaanden gaan we vanaf nu wat meer aandacht besteden aan de bodem. Voor het bodemleven is het fijn als de bodem zoveel mogelijk bedekt blijft. Met de Natuurwerkdag (waar je je nog steeds voor kunt inschrijven!) gaan we compost opbrengen. En zaterdag aanstaande kun je meehelpen met het inzaaien van het landje waar de bonen hebben gestaan (ze staan er nu nog, maar zaterdag niet meer!). We zaaien winterrogge, een gewas dat goed bestand is tegen vorst en dus de bodem tijdens de wintermaanden bedekt houdt. Ik kan het ook heel goed met de zaaimachine doen, maar het is leuk dit met elkaar te doen en straks te zien hoe het gewas opkomt (je kunt dan gelijk jouw Breedwerpige handzaaitechniek keuren!)
Dus kom zaterdag om 10 uur, ik zal instructies geven en je krijgt een kommetje om de zaden in te doen.

Veel zaai- en oogstplezier!

Jessica
Oogst week 42

Winterpostelein
Snijbiet of Nieuw- Zeelandse spinazie
Prei
Pompoen
Boontjes
Mosterdblad
Koriander
Kruiden uit de cirkel

NIEUW- ZEELANDSE SPINAZIE
Eerder kondigde ik aan dat het de laatste keer zou zijn dat we deze groente kunnen oogsten. Door het warme weer zien de blaadjes er grotendeels nog mooi uit. Wel zijn de (eetbare) bloemetjes die aan de stengels zaten nu zaaddoosjes geworden. Dat is niet lekker, dus pluk bij deze oogst alleen de blaadjes af.

KORIANDER
In het voorjaar hadden we koriander, deze is gaan bloeien en de zaadjes zijn op de grond gevallen. Deze zijn gewoon gaan kiemen. Er is een tapijtje van koriander ontstaan. Snij hier een lekker bosje van.

 
Afscheid

Op deze plek wil ik jullie laten weten dat mijn lieve vader vorige week woensdag is overleden. Een groot aantal van jullie oogst al een tijd bij ons en zal mijn vader wellicht gekend hebben. En anders wel zijn handschrift dat het hele seizoen te zien was op de krijtbordjes bij de gewassen. De manier waarop hij zich ondanks zijn ziekte altijd bleef inzetten om het leven zo veel mogelijk te leven, is terug te zien in dit soort kleine dingen. Hij bleef zoveel mogelijk doen zo lang hij daar toe in staat was. Zijn betrokkenheid was ook bij Het Zoete Land groot, en ook dat zal ik missen.

Dank jullie wel dat de Dahlia's en zonnebloemen voor 1 week gespaard bleven bij het plukken. Dit stelt mij in de gelegenheid prachtige bloemstukken van Het Zoete Land te maken voor bij de uitvaart. Vrijdag en zaterdag zijn er weer volop bloemen te plukken.


 
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp