Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser


"Dat zijn toch druiven?"
Leerling 6 VWO

Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

BEZOEK 6 VWO BONAVENTURA COLLEGE
Met Het Zoete Land willen we de landbouw dichter bij de stedeling brengen. Dat er veel kennis verloren is gegaan over voedsel blijkt onder andere uit de uitspraak die hierboven staat van één van de leerlingen die afgelopen maandag de tuin bezocht en tegen de gele tomaatjes aanliep. De leerlingen van Bona Burggravenlaan bezochten Het Zoete Land samen met de docente biologie om te leren over ecologische begrippen. In de praktijk, dus op de tuin, kun je goed zien hoe bepaalde ecologische processen verlopen en waarom je bepaalde succesvolle keuzes kunt maken als je dat op basis van ecologische principes doet. Want hoe werkt dat nou: vruchtwisseling en waarom zou je dat nu doen? En wat gebeurt er met het bodemleven als je compost toevoegt? En waarom zijn de aardperen die daar groeien nou zoveel hoger dan de aardperen die een meter verderop groeien? Door letterlijk in de bodem te kijken wat er gebeurt, de composthoop in te duiken met de thermometer en de stikstofknolletjes aan de bonenwortels te bestuderen werden de leerlingen in een lesuur hopelijk een stukje wijzer. Jochem Meijer, die bij het minikoraal naast de tuin stond te zingen, had het volume wel ietsje zachter kunnen zetten, maar het was daardoor wel gezellig.NATUURWERKDAG 3 NOVEMBER van 10.00 uur tot 14.00 uur:
Een dagje tuinvrijwilliger zijn op Het Zoete Land? Op deze Landelijke Natuurwerkdag worden bio- bloembollen geplant en groencompost over het land verdeeld. We hebben veel handen nodig.
Er is koffie en thee en bij de lunch een kommetje heerlijke pompoensoep van eigen tuin. Vanaf nu kun je je hier online inschrijven.

Veel oogstplezier

Jessica
Oogst week 40

Prei
Bietjes
Winterpostelein
Radijs
Nieuw- Zeelandse spinazie of snijbiet
Palmkool of boerenkool
Sperzie,- sla- of snijbonen
Bosje kruiden uit kruidencirkel

De winterpostelein gaat helaas al bloeien. Deze kun je nog gewoon eten, maar daarom is deze wel wat klein. De Nieuw- Zeelandse spinazie is op zijn retour. Dit zal de laatste oogst van het seizoen zijn.
Bloemen

Er zijn nog steeds bloemen te plukken. Pluk deze week een hand bloemen. Dahlia's zijn geliefd, pluk er hoogstens drie zodat iedereen die wil ook kan plukken.

  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp