Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,


Velen van jullie zijn waarschijnlijk alweer terug van vakantie, ik hoop weer helemaal uitgerust en opgeladen met mooie herinneringen. Mijn vakantie in de Auvergne in Frankrijk was heerlijk. De natuurcamping waar we zaten was erg fijn, zo fijn dat ik even reclame voor ze maak: http://www.campinglachassagne.com/. Echt een aanrader als je voor dit naseizoen of voor volgend jaar een rustige plek zoekt met veel ruimte midden in de natuur. De Nederlandse eigenaren zijn allebei bioloog dus je kunt je voorstellen dat het er zoemde van het leven door de gevarieerde aanplant en het juiste onderhoud. Ook de gesprekken met hen over wat nu de landbouw van de toekomst zou moeten zijn waren interessant!

Nu weer terug in Leiden en wat een genot om weer de tuin op te lopen na ruim 2 weken vakantie. De tuin is zichtbaar goed verzorgd door alle vrijwilligers die er waren tijdens mijn afwezigheid. En de oogst is enorm, zo ook de maat van sommigen bieten. Die vragen erom uit de grond gehaald te worden. Voordat ik wegging zaaide ik raapsteeltjes en radijs welke nu al te oogsten zijn! En ook de toekomstige oogst laat zich alvast zien: zie de onderstaande foto's van de herfstraap en de Romanesco, nieuw in het assortiment!

Tot op de tuin,

Jessica
Oogst week 34

Radijs
Raapsteel (alleen rechterhelft van het bed)
Kropsla* of Chinese kool*
Courgette* of tomaat*
Snijboon of boterboontjes (gele sperzieboon)
Bosbiet*
Snijbiet (altijd voorradig, verschillende soorten;))
Wortel
Suikermais*
Rucola
Koriander
Bosje basilicum*
Bosje kruiden uit kruidencirkel
Bloemen

*wordt voorgeoogst
Bloemen

De bloemen hebben duidelijk te lijden gehad onder de vele regen van afgelopen tijd. Het maximaal aantal stelen is deze week 15 per boeket. Inclusief de dahlia's/ zonnebloemen/ zinnia's waarvan per soort maximaal 3 stelen geplukt mogen worden.
Ook achterin de tuin is stiekem nog een bloemenbed voor de pluk aangelegd. Loop helemaal naar achteren. Tussen de pruimenbomen vind je de bloemen.
 
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp