Copy
Reserveer een oogstmoment zodat je niet met te veel bent!
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers en bloemenplukkers

Terwijl de laatste groenten het land verlaten zijn we al weer bezig met plannen voor volgend jaar. Eentje die elk jaar terugkomt in oktober, is het planten van de knoflook. Het splitsen van de knoflookbollen tot teentjes is altijd een gezellige activiteit. Dit jaar met vier vrijwilligers die op afstand aan de slag gingen, met de bak met bollen in het midden. Diezelfde middag nog gingen de teentjes de grond in. We planten ze dicht op elkaar zodat we om en om de verse knoflookstengels kunnen oogsten in het vroege voorjaar. De andere planten laten we uitgroeien tot een bol.

Tot ziens op de tuin,

Jessica
Oogstverwachting week 43

Veldsla
Prei
Boerenkool of palmkool of Red Russian
Rode biet*, als op dan pastinaak*
Snijbiet of Nieuw- Zeelandse spinazie
Oost- Indische kers, bloem en blad
Uit de kruidentuin: Salie of dragon of takje rozemarijn. De andere kruiden zijn toe aan herstel.

* wordt voor je geoogst

Over de oogst:
Nieuw- Zeelandse spinazie: De laatste oogst van dit seizoen van deze keuzegroente. De blaadjes kunnen van de stengels worden geplukt. Het is niet erg dat er nu kale stengels overblijven.
Oost- Indische kers: Wat fijn dat we de opkomende Oost- Indische kers niet hadden weggehaald tijdens het wieden van de boontjes! Nu de bonenplanten zijn opgeruimd hebben de planten van de Oost- Indische kers zich enorm kunnen ontwikkelen. Zelf tijdens dit natte en koele najaar. Voor wat inspiratie hoe de blaadjes en bloemen te gebruiken kun je terecht op deze website: http://bijzonderspaans.nl/11880/oost-indische-kers-pesto-en-vinaigrette/

Schrijf je in voor jouw oogstmoment

Kies via onderstaande link een oogstmoment op vrijdag 23 oktober tussen 9- 15 uur of zaterdag 24 oktober tussen 9- 12.30 uur
https://www.hetzoeteland.nl/reserveren/
Geen bloemenpluk deze week

Onderstaande foto is genomen vlak voordat afgelopen vrijdagochtend de eerste plukker kwam. Zaterdag na de laatste plukker was er haast geen bloem meer te zien. Ze staan allemaal hopelijk nog te stralen bij jullie thuis.
We slaan deze week over gezien het beperkt aantal bloemen. Hopelijk kan er volgende week voor de allerlaatste keer van dit seizoen geplukt worden.
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Komt er iemand voor jou oogsten? Neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door, laat een tijd reserveren en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.