Copy
Herinnering inschrijving oogstdeelname 2019, evaluatie en nieuwjaarsborrel.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer,

Een groot deel van jullie heeft laten weten weer mee te willen genieten van alles wat er groeit op het Zoete Land. Alvast hartelijk dank voor jouw deelname en bijdrage!
Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je wel graag weer meedoen in 2019? Schrijf je dan in vóór zaterdag a.s. 15 december. Daarna gaan we mensen van de wachtlijst benaderen en is een plekje voor komend seizoen onzeker.

<<Klik hier om in te schrijven voor oogstdeelname 2019>>

Met jouw donatie* krijgen we met elkaar veel terug: een lang seizoen de lekkerste groenten, kruiden, fruit en mooie bloemen uit je eigen stad. Daarnaast ondersteun je een succesvol voorbeeld van stadslandbouw, waarbij educatie aan kinderen, gevarieerd stedelijk groen, lokale voedselvoorziening en een fijne plek voor ontmoeting mogelijk worden gemaakt.
 
We zien je graag weer in het nieuwe oogstseizoen!
 
Hartelijke groet,

Mieke Hogervorst (Voorzitter stichting Leiden Oogst) en
Jessica Zwartjes (Tuinder en Coördinator Het Zoete Land)

*Het Zoete Land is opgezet als ‘Community Supported Agriculture’ (CSA). Dit houdt in dat deelnemers niet alleen samen de opbrengsten delen, maar ook de risico’s en de verantwoordelijkheden. En dus gezamenlijk de kosten dragen van de vergoeding aan de tuinder, het zaai- en pootgoed, en de andere uitgaven om Het Zoete Land draaiende te houden. (Zie ook http://www.csa-netwerk.be/).
Laatste oogst vrijdag en zaterdag a.s. en evaluatie

OOGST
Er is nog heel wat te oogsten op de tuin nu alles rustig weer wat heeft kunnen doorgroeien. Boerenkool, palmkool, spruitjes, rucola en veldsla om maar wat te noemen.
Ook gaan we eens een kijkje nemen bij de witlofpennen die we hebben opgezet in de schuur. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met de thuiskweek van de witlof. Is dit voor herhaling vatbaar? Antwoorden hierop en andere ideeën en verbeterpunten kun je achterlaten in een speciaal schriftje dat in de schuur komt te liggen. Er zal ook een turf lijst liggen waarop je kunt aangeven van welke groente je meer of juist minder wilt oogsten volgend jaar.
De oogsttijden zijn  vrijdag en zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Er is ook warme chocomelk en een vuurtje!

DAHLIAKNOLLEN
We hebben veel Dahliaknollen over die prachtig zijn maar iets te kort voor de pluk. Deze gaan we verdelen tijdens de oogsttijden. Een kleine bijdrage hiervoor is welkom.
Nieuwjaarsborrel 19 januari om 16.30 uur

Graag nodigen we je uit voor een drankje en wat lekkers op zaterdagmiddag 19 januari. Het eerst half uur zullen we kort terugblikken op het afgelopen jaar, de uitkomsten bespreken van de evaluatie en plannen voor het nieuwe jaar bekend maken. We zien je graag!

Waar:          Trigongebouw, Cronesteinkade 19. (Naast de tuin)
Wanneer:    Zaterdag 19 januari om 16.30- 18.00 uur
De tuinder en het bestuur van stichting Leiden Oogst wensen je
een gezellige en ontspannen kersttijd!
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp