Copy
Reserveer een oogstmoment zodat je niet met te veel bent!
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers en bloemenplukkers

Het is een lichtpuntje in de lawine aan beperkende maatregelen dat er op Het Zoete Land nog geoogst kan worden. Helaas is het nog maar een paar weken en dan gaat de tuin in winterrust. Kijkend naar de nieuwe maatregelen gaan we het oogsten wel weer wat meer in banen leiden. Niet zo extreem als in het voorjaar, maar wel om te drukke momenten te voorkomen:

RESERVEER JOUW OOGSTMOMENT
Voor een goede spreiding van de drukte blijft dit belangrijk. Kun je, om wat voor reden dan ook, toch niet in jouw gereserveerde half uur komen, kom dan niet op de drukke momenten. Dus niet op vrijdag en zaterdag tussen 9 en 11.00.

KOM ALLEEN EN ALLEEN ALS JE GEZOND BENT, KINDEREN ONDER DE 12 WELKOM
Helaas kun je even geen vrienden of familie meenemen naar de tuin. Kom dus alleen. Kinderen onder de 12 jaar mogen wel mee naar de tuin. Wellicht overbodig: als je verkouden of ziek bent, of koorts hebt, blijf je thuis.
 
KLETSEN OP RUSTIG PLEKJE
Juist nu is ontmoeting heel belangrijk. En uitgerekend de tuin is daar een geschikte plek voor. Als je even wil bijkletsen met iemand, doe dat dan niet op het hoofdpad, maar zoek even een plek waar ruimte is. Er mag met maximaal 4 mensen bij elkaar gestaan worden.
 
BEZORGING AAN HUIS VOOR RISICOGROEP
Mijd je winkels en andere plekken waar mensen zijn en kom je liever niet naar de tuin? Laat dan iemand anders voor jou komen om de oogst op te halen. Lukt dat niet, dan brengen we jouw oogst bij je thuis. Mail je verzoek naar: info@hetzoeteland.nl.
 
Dit alles gaat lukken toch?

Tot ziens op de tuin,

Jessica
Oogstverwachting week 42

Veldsla
Winterpostelein
Winterpeen
Boerenkool of palmkool of Red Russian
Groenlof* of kropsla*
Rucola of mosterdblad
Bosje selderij (kruid)*

* wordt voor je geoogst

Over de oogst:
Boer/ palm/ Russische kool: De planten staan er prachtig bij. Leg je mesje weg voordat je gaat oogsten, deze heb je niet nodig. Pluk het onderste mooie blad. Pluk rondom en spreid het oogsten over meerdere planten, zodat er geen kale planten overblijven. Wist je dat achterin het bed haast nog niet geoogst is? Dus loop eens naar achteren. De rode boerenkool mag je ook kiezen.

Groenlof: Deze bittere bladgroente is te vergelijken met andijvie. Veel planten willen al gaan bloeien, daarom oogsten we 'm wat eerder dan gepland. Het is wellicht nog geen stevige krop, de bladeren kun je alsnog prima eten. Voor recepten kun je bijvoorbeeld kijken op de website van een prachtige tuinderij in België: De Wassende maan

Winterpostelein: Deze heerlijke groente snijd je een paar cm boven de grond af. De planten groeien nogmaals aan voor een 2e snede.
Je kunt de postelein rauw eten in een stamppot. Als salade is de groente nog lekkerder. Ook hiervoor heeft de Wassende maan een heerlijk recept.

Schrijf je in voor jouw oogstmoment

Kies via onderstaande link een oogstmoment op vrijdag 16 oktober tussen 9- 15 uur of zaterdag 17 oktober tussen 9- 12.30 uur
https://www.hetzoeteland.nl/reserveren/
De paarse mosterdblad kleurt mooi in het najaar.
Strak nieuw bedje voor de groenbemester, oefening baart kunst!
Bloemen

Deze week kan er weer geplukt worden. Doordat een week niet is geplukt bloeit er veel. Dus geniet nog even van de zomerse kleuren! Kijk op het bord voor het aantal stelen.
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Komt er iemand voor jou oogsten? Neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door, laat een tijd reserveren en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.