Copy
Schrijf je in voor een oogstmoment, wegens hitte vroeger
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemers en bloemenplukkers

OCHTENDCONCERT OP DE TUIN, ZATERDAGOCHTEND OM 10.00 UUR
Eén van de vele dingen die we hebben moeten missen afgelopen maanden: live muziek. Ook voor musici was en is het geen makkelijke periode vanwege wegvallende concerten.
Nu we steeds weer wat losser kunnen leven, wagen we het erop: een concert in de buitenlucht van deze drie professionals. Zij zijn familie van één van onze trouwe oogstdeelnemers en gaf met haar zoon, schoondochter en kleindochter al eerder een prachtig concert voor de vrijwilligers.
Vanwege de nog bestaande regels kun je komen luisteren als:
- je geen klachten hebt als verkoudheid en koorts.
- je 1,5 m afstand houdt van elkaar.
- de stoelen die er staan beschikbaar houdt voor mensen die slecht ter been zijn.
- je ruimte biedt aan de vrijwilligers voor wie dit concert in eerste instantie bedoeld is.
- je geen mensen meeneemt buiten jouw eigen huishouden, anders wordt het te druk.
- je door loopt naar de tuin of elders als het te druk wordt. Tijdens het oogsten kun je ook nog meegenieten van de muziek!

Er staat een hoed klaar om een bijdrage in te doen voor de musici. Geef graag een donatie!

Meer info: http://triothuis.nl/index.html

EXTRA PLUK DINSDAG- EN WOENSDAGAVOND
Al eerder vandaag ontving je hier een mail over: vanavond en morgenavond tussen 19.30 uur en 21 uur is er een extra mogelijkheid om aardbeien en frambozen te plukken. Kies graag één van deze momenten en niet allebei, zodat iedereen een kans krijgt op deze zomerse zoetigheden, want op= op! (Maar vrijdag en zaterdag is er vast weer!)
Dit jaar: klimcourgettes. En de boerenkool zit alweer in de grond.
Oogstmoment reserveren: lekker vroeg vanwege de hitte

Reserveer jouw aankomsttijd voor deze oogstweek. De oogsttijden hebben we behoorlijk vervroegd wegens de hitte die er aan komt. Je kunt alleen tijden in de ochtend reserveren. Kun je echt niet op de beschikbare tijdstippen? Mail dan tijdig naar: info@hetzoeteland.nl.
De oogsttijden zijn deze week op vrijdag (7.30- 11.30u) en zaterdag (7.30- 11.30u).
https://www.hetzoeteland.nl/reserveren/

Graag tot ziens op de tuin, 

Jessica
Verwachte oogst week 26 (vr 26 juni en za 27 juni)

Paksoi
Ijsbergsla
Nieuw-Zeelandse spinazie of andijvie
Prei of knolvenkel of bosbiet
Sjalotje
Pluksla
Kruidenbosje
Aardbeien/ bessen

Over de oogst
En de uitslag van het onderzoek naar aaltjes is binnen. Hoe erg het is weet ik nog niet (advies krijg ik nog) maar dat we enige schade ondervinden van een wortelknobbelaaltje lijkt evident en was ook goed zichtbaar in de worteloogst van vorige week. Welke maatregelen ik ga nemen is nog onbekend, dat zal in de komende weken besloten worden.
Prei, rode biet en venkel komt in etappes op maat, de eerste mooie exemplaren oogsten we voor en liggen bij de parasol.
Er zijn nog wat kapucijners en het lijkt erop dat de peulen aan een tweede bloei zijn begonnen. Er zal niet genoeg zijn voor iedereen, we gaan het zien. Op een zeker moment gooien we het net open.
Bloemen

Met het warme weer in het vooruitzicht verwacht ik dat veel éénjarigen gaan bloeien. Ook bij de meerjarigen staat nog veel in bloei. Let op de vlaggetjes die bij de bedden staan. De bloeiende bloemen in het bed waar een vlag staat, zijn te plukken.
Probeer zo mogelijk nog vertakkingen aan de stengel te laten staan en niet mee te plukken. Dan bloeit de plant langer door en kunnen we er langer van plukken.
De steunpaaltjes langs de bloemenbedden werken erg fijn. Nadeel is dat ze scherp zijn en je er aan zou kunnen verwonden of je kleding zou kunnen beschadigen. Let dus goed op (en trek je tuinpak aan naar de tuin;))
 
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of een vrijwilliger. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Komt er iemand voor jou oogsten? Neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.