Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,

WORKSHOP BOEKETTEN MAKEN
De datum is bekend voor de bloemenworkshop. Kijk onderaan dit oogstbericht voor meer informatie en inschrijving.

OP DE TUIN
De laatste na- teelten zijn gezaaid en zijn aan het kiemen. De bedden die nu leeg komen zaaien we in met winterrogge, deze wordt ingezet als groenbemester die de mineralen vasthoudt en daarmee uitspoeling tegen gaat. Als we de winterrogge in het vroege voorjaar onderwerken komen de voedingsstoffen vrij voor de gewassen die we erna zaaien of planten. Daarnaast wordt hiermee het organische stof gehalte in de bodem verhoogd wat de bodem weerbaarder maakt voor extreme weersinvloeden zoals droogte.
Nu bijna alles gezaaid en geplant is, èn het zelfs af en toe zelfs regent, keert de rust weer een beetje terug op de tuin. Het is nu een kwestie van onderhoud. Schoffelen en onkruid wieden, wat snoeiwerk en gewasresten opruimen. We gaan de bloementuin binnenkort onder de loep nemen: welke bloemen blijven, welke niet, zijn de plantafstanden wel goed of kunnen de planten dichter bij elkaar staan, zaden verzamelen etc. Dus nog genoeg te doen, maar nu met meer tijd en aandacht!

Veel oogstplezier

Jessica
Oogst week 35

Spitskool (groen of paars)
Snijbiet
Nieuw- Zeelandse spinazie
Prei
Sla of snijbonen (wat beschikbaar is)
Groente uit verrassingskist
Basilicum voor pesto
Courgette of komkommer of tomaat
Bosje kruiden uit kruidencirkel

PESTO
De basilicum houdt toch meer van het droge en warme weer. Door het vochtige weer gaat het gewas snel achteruit en ziet deze er lang niet zo mooi meer uit als de afgelopen weken. Daarom mag je nu zelf knippen wat je nodig hebt voor een potje pesto. Dus niet voor een hele wintervoorraad maar ongeveer zoveel basilicum als twee bossen. Je mag de planten laag afsnijden.

VERRASSINGSKIST
Van een aantal groente hebben we beperkt staan. Daarom zullen we deze vooroogsten en in de kist doen. Hier kun je een stuk uit kiezen.
Vanmorgen betrapte ik deze eigenwijze halsbandparkiet bij de tomaten. Luid krijsend alsof ik aan zijn (of haar) tomaten zat! Deze vogel is de reden dat we de tomaten iets minder rijp oogsten en na laten rijpen in de schuur. Het is dat, of geen tomaten...
Bloemen

Deze week mogen er 15 bloemen per deelname geplukt worden.

WORKSHOP BOEKETTEN MAKEN
Woensdag 12 september van 12.00 tot 14.00 uur komt Dolly Verburgh een workshop geven op Het Zoete Land aan geïnteresseerde oogstdeelnemers/ bloemenplukkers.
Je leert hoe je een korenschoofboeket maakt en hoe je een mooi tafelstuk kunt maken. Als vaas kun jouw pompoen (die je normaal zou oogsten) gebruiken of je neemt zelf een vaasje mee.
De kosten zijn 10 euro per persoon inclusief thee, koffie en wat lekkers. Je kunt je opgeven door mij (Jessica) een mail te sturen vòòr 5 september. De workshop gaat door bij voldoende deelnemers.
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp