Copy
Op stadstuinderij Het Zoete Land worden voedsel en bloemen verbouwd op ecologische wijze voor en door Leidenaren.
Bekijk deze mail in je browser
Beste groenliefhebbers,

Het Zoete Land ligt vlakbij Roomburgerpark dat, net als Het Zoete Land vorig jaar, onder druk staat door de mogelijke komst van nog een kunstgras veld. Aangezien veel van onze oogstdeelnemers in of rond de wijk wonen en wellicht net als ik ervan doordrongen zijn dat groen behouden en uitgebreid zou moeten worden, deel ik graag de oproep van de vrienden van het Roomburgerpark om de enquête in te vullen. Hieronder hun bericht:

Met groene groet,

Jessica Zwartjes


Deze maand start de gemeente met het maken van een inrichtingsplan voor het Roomburgerpark. De gemeente heeft van de gemeenteraad de opdracht gekregen om een inrichtingsplan te maken voor het Roomburgerpark met o.a.:
  • aantoonbare uitbreiding van de biodiversiteit en ecologische waarden
  • ongestoorde / prettige parkbeleving
  • (indien mogelijk) aanleg van een extra hockeyveld in het park
Zie voor details het amendement van de raad. Of al deze eisen verenigbaar zijn moet nog blijken.
De Gemeente start met een bewonersenquête die tot en met zondag 26 januari kan worden ingevuld. U kunt de enquête invullen via internet doemee.leiden.nl. Informatie over de enquête kunt u vinden in de bewonersbrief die de gemeente verspreidt.
Indien u belang hecht aan een goede groene inrichting van het park roepen wij u op deze enquête in te vullen. Laat weten hoe het park aantrekkelijker en groener kan worden en laat vooral weten hoe u denkt over een extra hockeyveld in het park! Tot onze verbazing wordt over het extra hockeyveld geen vraag gesteld, terwijl het de gemeente daar toch allemaal om te doen is. We raden u aan uw mening daarover te geven in de laatste vraag (6. Als er nog iets is dat niet in deze vragenlijst niet aan bod is gekomen en u aan ons wil laten weten, dan kunt u dat hier kwijt).

Wilt u deze mail doorsturen naar uw contacten in de wijk?

Tot slot nog een nieuwtje: deze maand richten de Vrienden van het Roomburgerpark een Stichting op. De Stichting zal zich sterk maken voor een groen park, dat voor iedereen toegankelijk is. Binnenkort meer informatie hierover.

Met vriendelijke groet,

Vrienden van het Roomburgerpark
Bert Stemerdink, Jet Lenters, Dirk Vooren
 
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Het Zoete Land, All rights reserved.