Copy
De oogsttijden zijn vrijdag van 9 tot 14 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de tijden wel eens afwijken. Houd daarom goed de oogstberichten in de gaten.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker,


VERPAKKINGSMATERIAAL, WELKE IS DUURZAAM EN JOUW FAVORIET?
Er zijn aardig wat bruikbare tips binnen gekomen op de vraag van vorige week om te delen wat jouw favoriete manier van verpakken is waarbij duurzaamheid en houdbaarheid voorop staan:
- Bewaar groente in vochtige theedoeken in de groentela. De doeken kun je na een aantal keer gebruiken wassen.
- Bewaar kruiden en groente met een stengel zoals snijbiet, palmkool en boerenkool in een glazen pot met water buiten de koelkast. Het water elke 2 dagen verversen tot consumptie.
- Bewaar groente in herbruikbare hard plastic bakken in de koelkast. De bakken kun je afwassen.
- Bewaar de kartonnen en plastic bakjes van de markt en supermarkt voor het vervoeren en bewaren van kwetsbaar kleinfruit.
- Vruchtgroente als courgette, pompoen, tomaat en komkommer kunnen zonder verpakking buiten de koelkast worden bewaard.
Probeer ze maar eens uit zou ik zeggen!

Tot op de tuin,

Jessica
Oogst week 37

Nieuw- Zeelandse spinazie
Prei
Wortelpeterselie
Boerenkool of palmkool
Bietjes (rood of geel)*
Sla* of pittige slablaadjes
Boontjes* of courgette* of tomaat*
Romanesco* of paarse spitskool* of paksoi*
Een groente uit de keuzebak*
Rucola
Basilicum
Bosje kruiden uit kruidencirkel
Bloemen

*wordt voorgeoogst

Deze week oogsten we voor de eerste keer dit seizoen van de wortelpeterselie. Een geurige wortelgroente waarvan zowel de wortel als het blad (als peterselie) eetbaar is. De wortel kun je roosteren gecombineerd met andere wortelgroeneten of pompoen, verwerken in een stamppot of in een soepje. Ze zijn grillig van vorm en kleur, maar na het schillen zijn ze mooi wit.

De vruchtgroenten groeien niet meer zo hard. De klimbonen houden het binnenkort voor gezien, de tomaten kleuren maar langzaam rood en de courgetteplanten geven hun  laatste vruchten. We kunnen er nog van genieten deze week en dan krijgen we vanaf volgende week nog een lading stamslabonen (sperziebonen die niet klimmen maar groeien aan een struikje)
Bloemen

We krijgen nog mooi nazomer weer, en dat is goed nieuws voor de bloemen! Lees op het bord hoeveel stelen je mag knippen. Veel verschillende zonnebloemen zijn er momenteel:
  • Is er iets op van de groente? Geef het aan, bij Jessica of John. Zij zorgen er voor dat er wordt bijgeoogst of dat je een alternatief kunt oogsten.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail) en stuur de oogstberichten door.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp