Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Jaargang 2014-2

Aan alle Sportclubleden, vrijwilligers en ouders,

Verkoop alcohol in de kantine

De leeftijd voor het kopen van alcohol is per 1 januari 2014 van 16 naar 18 jaar gegaan. Dit betekent dat verenigingen in de kantine geen alcohol mogen schenken aan jongeren onder de 18 jaar.
Voorheen mochten jongeren tussen de 16 en 18 jaar wel zwak alcoholische dranken, zoals bier en wijn kopen. Nu mag door een wetswijziging zowel sterke drank als zwak alcoholische drank pas aan personen vanaf 18 jaar worden verkocht. Je bent vanaf 2014 ook strafbaar als je nog geen 18 jaar bent en in het openbaar alcohol bij je hebt. Onder openbare plekken valt ook de sportkantine.
Ook willen wij u er op wijzen dat op woensdagmiddag voor vier uur en op zaterdag voor een uur geen alcohol in onze kantine wordt geschonken.

 

Van de technische commissie (TC)


Op dit moment is de TC druk bezig met komend seizoen. Er wordt druk gesprekken gevoerd met de huidige trainers, maar ook met toekomstige trainers. Ook wordt er gekeken, op basis van de huidige gegevens, hoeveel jeugdelftallen we komend seizoen hebben. Op dit moment ziet dat er als volgt uit: twee
A-elftallen, vijf B-elftallen, vier C-elftallen, vier D-elftallen, zes E-teams, vier F-teams en een F-team (mini’s). Een twintigtal junioren maakt de overstap naar de senioren; alles uiteraard behoudens vertrek en aanwas van leden.

 

Internationaal jeugdtoernooi

 
Voor de vierde keer achter elkaar zal er in mei weer ons eigen Internationale Veda D, E en F-toernooi gehouden gaan worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het toernooi verdeeld over twee weekenden.
De gedachte achter deze splitsing is om nog beter aandacht te kunnen schenken aan de drie afzonderlijke toernooicompetities. Wij denken dat dit deorganisatie ten goede zal komen, maar zeker ook de teams.
Op 17 mei treedt de F jeugd aan en op 24 en 25 mei zijn respectievelijkde E- en de D-jeugd aan de beurt. Net als afgelopen jaren zullen al onze eigen jeugdteams aanwezig zijn op ons
toernooi. Het aantal teams dat uit Duitsland komt lijkt nog toe te nemen. Maar, ook andere teams buiten de grenzen van Twente hebben de weg naar ons toernooi gevonden. Voor het eerst sinds vier jaar hebben we een stop in de aanmeldingen moeten doorvoeren. Vier jaar geleden hebben we als doelstelling  gesteld dat ons toernooi een gezellig voetbalweekend moet zijn, waarbij voetbal op alle niveaus van harte
welkom is. Alle afdelingen binnen Sportclub Enschede werken elk jaar hard samen om deze doelstelling te verwezenlijken. De vele vroege aanmeldingen en de hoeveelheid aanmeldingen vertelt ons dat de gehele organisatie nu duidelijk zijn vruchten begint af te werpen. Hier zijn wij als organisatie natuurlijk bijzonder blij mee. Op dit moment zit de E-groep helemaal vol en gaat de F-groep ook hard deze kant op. De D-groep zal wellicht nog wat extra aandacht nodig hebben, maar met nog bijna drie maanden te gaan kan daar nog van alles veranderen. Kortom, het ziet er allemaal weer veelbelovend uit! De komende maanden zal
er achter de schermen hard gewerkt worden om ook deze editie weer tot een succes te maken.

 

Een vernieuwde kantine

 
Tijdens onze nieuwjaarsreceptie is een eerste optie voor vernieuwing van de kantine gepresenteerd. Deze presentie was uitgewerkt door Mahena Klepper en is nu te bezichtigen in onze kantine.
Ondertussen hebben we nog een aantal gesprekken gevoerd en we zijn nu zover dat we de plannen concreet hebben kunnen maken. Aanvullend aan de kantine is ook besloten om de toiletgroep in de hal te gaan vernieuwen.
De start van de verbouwing is 16 juni 2014. De officiële opening is op 15 augustus 2014. In die tussentijd zal er hard gewerkt moeten worden. In de vele activiteiten krijgen we ondersteuning van de Vitale sportvereniging, waarin de Klim-oppers een grote rol gaan spelen. Natuurlijk is alle hulp meer dan welkom. Dus denk je dat je ons, op welk gebied dan ook, kunt helpen bij deze grote klus? Neem dan contact op met Marcel Houdel of Raymond Slot.
Vanaf nu gaat de werkgroep verder met het uitwerken van het stappenplan, wordt er voorwerk gedaan op het gebied van elektriciteit, kostenramingen, besprekingen met sponsoren en zullen er alvast inkopen worden gedaan. Dit allemaal om op 16 juni direct te kunnen starten.

 

Nieuwe dug-outs op veld drie


Met behulp van de Vitale Sportvereniging, de Club van 100 en vrijwilligers van Sportclub, staan er nu twee dug-outs op veld drie. Binnenkort wordt er een start gemaakt met een looppad naar veld drie.

Beëindigen werkzaamheden technisch coördinator

Michel Veurink heeft wegens gezondheidsredenen besloten om zijn functie als technisch coördinator te moeten beëindigen.
 

Dringend kader nodig voor de jeugd!

 Met ingang van het volgende seizoen, zijn wij dringend op zoek naar een coördinator voor  de C, D, E en F-groep. Anders kan onze jeugdafdeling niet goed functioneren. Heb je interesse, neem dan contact op met John Hagemeier, 06-50207300 of met Albert Klepper, 06-44276822.


 


 
Copyright © 2014 Sportclub Enschede, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp