Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur

Lummeltijd na een drukke periode. Ik moest vorige week echt afkicken van alle hectiek en de adrenaline die daarbij komt kijken. Chagrijnig werd ik er van. Maar nu met dat mooie weer geniet ik van wat rustiger aan doen en komt er weer ruimte in mijn hoofd. Hoog tijd voor een nieuwsbrief. Een korte terugblik:

Succesvol crowdfunden, hoe doe je dat? 


De crowdfunding voor de Theaterencyclopedie werd zondagavond succesvol afgesloten en op de valreep kwam er nog een donateur bij: we sloten af met 200 donateurs, 115% behaald van het streefbedrag van 15.000 euro. Wat maakte de actie zo succesvol? In een van mijn eerdere blogs gaf ik al tips voor crowdfunding. Terugkijkend kan ik zeggen dat alle tips inderdaad zijn ingezet.
:

1 Een crowdfundingproject is alleen succesvol als iedereen van hoog naar laag meewerkt 

2 Maak een actielijst en plan voor elke week een of meerdere acties in

3 Vergeet niet een wekelijks update op het platform te zetten

4 Begin met de directe kring om je heen te benaderen en bouw dit dan geleidelijk uit.

5 Plan midden of aan het einde van je campagne een offline bijeenkomst

6 Beperk je niet alleen tot particuliere donateurs. 


Voor mij was het vooral geweldig om te merken dat er een heel team zich gezamenlijk inzette voor de actie en dat het ook op hoog niveau actief werd ondersteund. Ik werd blij van al die zaterdagmiddagberichtjes van een van de hoge pieten van de UvA!

Offline, online en interactief
Een ander project waar ik met trots op terugkijk was de jubileumeditie van Hoogtij, de Haagse galerie- en kunstroute. HOOGTIJ moest even knallen en een veertigste editie leende zich daar uitstekend voor.
Speciaal hiervoor schreven we een ontwerpwedstrijd voor een poster uit. De posters werden daarna met de hand gezeefdrukt en ook in de stad verspreid. Mede door de spontaan bedachte stemcampagne die kort en hevig woedde op Facebook, werd dit een zeer druk bezochte jubileumeditie. Offline, interactie en en online versterkten elkaar op deze manier.Volgende nieuwsbrief: item over handige lijstjes


 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl