Copy
Tips over marketing, communicatie, kunst en cultuur.
View this email in your browser
Hardop nadenken over trends binnen cultuurmarketing...
Trend 1: de theaterglossie
 
In dit digitale tijdperk had ik wel verwacht dat alle dure en arbeidsintensieve seizoensbrochures ter ziele zijn. Maar nee hoor, ik kom er genoeg tegen. 
Ik zie dit jaar opvallend veel seizoensbrochures voorbij komen in de vorm van een glossie met extra achtergrondinformatie, interviews en tips. Spotlicht van de de Leidse Schouwburg is een goed voorbeeld.
De glossie vult de zakelijke online kaartverkoop op een goede manier aan en heeft bovendien een bewaarfunctie, maar het maken blijft duur en kost veel tijd.

Theater aan het Spui was een van de eerste met een glossie en heeft dit al achter zich gelaten en adverteert nu vooral offline voor de online theaterverkoop. Jaha, zo willen we het graag zien! 
 
Trend 2: Gifjes zijn hip

Je ziet ze steeds vaker: korte grafische animaties als teaser voor een evenement en opgeslagen als gifbestand. Helaas laten nog niet alle online media direct deze animaties zien en moet je wat omwegen maken om het goed online te zetten. Ik kom in het najaar hier uitgebreider op terug. Hierbij alvast een linkje naar een artikel over gifjes. 

Rechts: voorbeelden van gifjes
Trend 3: De Kat

Echt nieuw is het niet, maar een ding is zeker: het werkt altijd! (mits je natuurlijk een goede illustrator of designer hebt) de poezenmarketing! Sniester festival, Curiosity Kill the Cat, Herr...
 
Kort nieuws over Cultuurvlinder

Festival Analog Borders is nog t/m 26 juni te zien. Festival Holaa is van 24-26 juni. Beiden in Den Haag.

Ondertussen ontwikkel ik twee nieuwe producten voor makers en culturele organisaties en kom daar snel op terug! Vanaf september sta ik bovendien weer helemaal open voor nieuwe opdrachten!

Carola van der Heijden
Holaa filmpje gemaakt door Carlijn Timmermans, Lisa van Speybroeck en Renate Boere
Analog filmpje gemaakt door Elise Joy Kommer
Festival in het Nutshuis Den Haag, voorjaar 2016
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden

carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl
06 18424271


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list