Copy
Tips en nieuws over marketing, communicatie, kunst en cultuur

Tips voor Crowdfunden

Crowdfunden in de cultuursector is in deze tijd niet meer weg te denken. Is het de nieuwe manier van fondswerving of louter een pr-middel?  
Ondertussen heb ik zelf verschillende projecten begeleid en het valt niet altijd mee. Het is hard werken en er bestaat een kans dat je campagne mislukt. Om dit te voorkomen geef ik je een aantal tips:

 
1 Een crowdfundingproject is alleen succesvol als iedereen van hoog naar laag meewerkt inclusief directie en bestuur (waarvoor heb je anders een bestuur?). Zie je de actie alleen als communicatiemiddel dat gaat het project niet slagen, omdat het vooral werkt op loyaliteit en de gunfactor. Vraag je af wie gunt je succes, wie zou je willen steunen?  
 
2 Maak een actielijst en plan voor elke week een actie. Zorg dat je steeds iets achter de hand hebt als de actie stagneert.
 
3 Vergeet niet wekelijks een update te geven over je project op het desbetreffende platform of je eigen site. Je bouwt zo een relatie op met je funders.
 
4 Begin met de directe kring om je heen te benaderen en bouw dit dan geleidelijk uit.
 
5 Plan midden of aan het einde van je campagne een bijeenkomst zodat je ook fysiek zichtbaar bent.
 
6 Beperk je niet alleen tot particuliere donateurs.
 

Meer lezen over crowdfunden? Ik schreef hierover al eerder een blog voor mamamarketing en een blog samen met een donateur op mijn oude blog.
(foto: beeld van de crowdfunding Ketel-kunst app: € 1500 binnengehaald, maar dit was onvoldoende om de app te realiseren.)

Welkom bij Cultuurvlinder!


Wat doet Cultuurvlinder?
Ik verbind mensen met cultuur door voor culturele organisaties of individuele makers de marketing en communicatie op te zetten, te verbeteren en vooral te stimuleren, zodat ze hierdoor: 
- beter zichtbaar zijn;
- hun naamsbekendheid vergroten;
- meer klanten krijgen;
- en klanten behouden.

Elke maand blog ik over een actueel thema met tips. Mijn blogs en andere informatie vind je terug op mijn website www.cultuurvlinder.nl. 

Meer lezen over mij en Cultuurvlinder? Lees hier een interview.

Carola van der Heijden

Uitgelicht: Gebruik de Lege Ruimte in Delft


Ken je de enorme bouwput rondom station Delft? Dit terrein wordt de komende jaren volop ontwikkeld.

Architecten, kunstenaars en ondernemers bedachten talrijke ideëen om met deze tijdelijke ruimte iets te doen, zodat Delft en haar bewoners er werkelijk iets aan hebben. Al deze plannen kun je teruglezen op gebruikdelegeruimte.nl.  Regelmatig zijn er ook workshops en lezingen. Zo kun je binnenkort meehelpen om geluiden te bewaren (Hoorbare herinneringen).


Cultuurvlinder
Carola van der Heijden

www.cultuurvlinder.nl
carola.heyden@casema.nl
06 18424271