Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur

Voortdurend verandert het sociale media landschap. Als je net weet hoe het een beetje werkt, veranderen ze weer alles… en als je denkt dit gaat 'het nieuwe Facebook' worden, zakt het als een pudding in elkaar….

Instagram is mainstream
Een jaartje geleden merkte ik dat vooral creatieve mensen op Instagram zaten. Inmiddels is het zo mainstream geworden... Het bestaat nu 5 jaar met 400 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Zelf merk ik dat het licht verslavend is een foto met zo leuk filtertje te bewerken en op Instagram te zetten en vervolgens dit weer op andere kanalen te delen. Instagram is zelf zo populair dat je er leuke offline fotoboekjes bij de Hema mee kan samenstellen. Lees meer over Instagram of bekijk de leuke infographic hiervan op Pinterest. 


Deze foto's waren zonder filtertje niet zo leuk.

WhatsApp = het nieuwe mailen

Ik heb een puberzoon en dat is de eerste generatie die helemaal digitaal opgroeit. Hij installeert zich op de bank niet met een scherm, maar met drie! Met no. 1 speelt hij Minecraft, met twee heeft hij contact met z’n medespelers en op no. 3 volgt hij muziekfilmpjes of krijgt hij berichtjes via WhatsApp binnen…

Waarom zou je nog emailen? WhatsApp is handiger. Als ik iets aan zijn mentor per email vraag, krijgt hij het binnen 5 minuten via de WhatsApp terug. Er werd onlangs wel gewaarschuwd voor te intensief contact tussen leerlingen en docenten, maar de klas heeft gewoon twee groepen aangemaakt: een voor de mentor voor het serieuze werk en eentje die werkt als dorpspomp met smilies en duimpjes. Ook krijgt zoonlief niet via de email nieuwsbrieven van 7Days, de krant voor pubers, maar gewoon via WhatsApp.

ook Linkedin is vernieuwd met Pulse, slide-shares enz., maar 'Pulse'... ehh ik weet het nog niet zo. Jij? En van sommige media hoor je weinig meer: Tumblr, Ello, Google+

Nog even wat feitjes op een rij:
- Instagram: 400 miljoen gebruikers
- Facebook:  1,4 miljard gebruikers
- Twitter:       316 miljoen gebruikers

- 55% van de jongeren in NL zit op Instagram en 78% op Facebook
 (bron: NRC 22 okt.)

Tot de volgende nieuwsbrief!

Carola van der Heijden

 


 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl