Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur

Trends Sociale media
Hoe staat het met de ontwikkelingen binnen sociale media zo tegen het einde van 2014? Een korte persoonlijke visie hierop. 

Facebook als dorpspomp 
Al jaren geleden riep ik uit dat Facebook een echte dorpspomp is. Hier komen de belangrijkste kleine en grote nieuwtjes voorbij. De zin en onzin van het leven. Even niks doen, even bijkomen staat voor mij gelijk als even scrollen door je Facebook om te kijken waar iedereen mee bezig is.
 
Offline
Daarnaast blijft de echte dorpspomp in beeld. Offline versterkt je online activiteiten. Een bijeenkomst, waarbij je bij binnenkomst verplicht bent je mobiel af te geven, wordt wel gezien als de nieuwe luxe…
 
Visueel
Dan de visuele media, waarbij het om het plaatje draait. Grote winnaar is in 2014 zeker Instagram, zeker voor designmensen. Uitgegroeid van handige tool tot een echte community. Een blijvertje daarnaast is Pinterest, het online prikbord van plaatjes, maar wel met een beetje tuttig en vooral Amerikaans imago.
Ben je helemaal hip, dan zit je anno 2014 op Tumblr, een plaatjesblog, waar veel designers en kunstenaars opzitten. Daar is afgelopen zomer ook Ello bijgekomen. Mooi, strak, visueel en nog zonder advertenties en ook een beetje exclusief want je moet uitgenodigd worden om mee te kunnen doen. 
En de tekst schrijf je bij voorkeur in het Engels, want dan ga snel de wereld over, dat zie ik bij de jonge mensen die in de werkplaats langs komen. (oei... ik dus achter).
 
Talig
En dan de zakelijke en met name talige media: Twitter en Linkedin, waarbij Twitter het een beetje lastig heeft naast Linkedin, omdat deze laatste veel meer mogelijkheden biedt en doorontwikkelt tot een stevig en sociaal medium.
 
Maar niets is eeuwig en volgend jaar kunnen de rollen totaal omgedraaid zijn en wellicht grijpt Google+ dan eindelijk zijn kans om door te breken….

Diverse infographics over sociale media vind je op mijn prinkbord in Pinterest.


 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl