Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur

Onlangs gaf ik aan koren een workshop over sociale media en dat smaakt zeker naar meer...
omdat ik het natuurlijk heel leuk vind om les te geven, maar ook ...
omdat ik merk dat er nog wel wat te winnen valt bij culturele instellingen. 


Drie tips 
1 ga in gesprek
Een van de belangrijkste dingen die ik de deelnemers mee gaf, is dat massacommunicatie echt veel terrein verliest en dat alleen maar zenden van informatie onvoldoende meer is. In gesprek gaan, luisteren naar de lezer, dat is belangrijk. Doe je dat niet, dan haken mensen af, zeker op de sociale media. Een mooie bijkomstigheid is dat het heel leuk is om te zien wat mensen van je berichtje vinden. Je kunt heerlijk peilen of iets aankomt of niet. 

2 Plan je berichten
Ik beheer de sociale media van diverse culturele organisaties en ik check elke dag wel even hoe het er voor staat, maar ik ben echt niet altijd online te vinden. Kwestie van handig plannen. Dat kan met diverse gratis programmaatjes, zoals Tweetdeck voor twitter of Hootsuite voor diverse media.
En als je een facebookpagina beheert als organisatie kun je ook van tevoren berichten inplannen. 

3 doe het samen
Daarnaast raad ik altijd aan om met meerdere mensen de media te beheren, want je kijkt toch zelf met een bepaalde blik en meerdere beheerders levert meer variatie op.Gratis kaarten voor Fields of Wonder

Zo doe ik ook de sociale media voor Fields of Wonder en dit theatercollectief uit Leiden is nu erg actief: het Openluchthotel in Leiden komt eraan op 7 juni. De unieke kamers voor dit hotel zijn allemaal volgeboekt, maar er is ook een cultureel avondprogramma met veel dans, muziek en theater. Voor de lezers van mijn nieuwsbrief heb ik 3x2 vrijkaartjes kunnen regelen. Heb je belangstelling hiervoor? Stuur dan snel een emailtje naar carola@cultuurvlinder.nl.
 

En misschien tot ziens op 7 juni! 

 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl