Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur


Tips sociale media dagelijks gebruik

Ik krijg regelmatig vragen over het gebruik van sociale media: hoe doe je dit op LinkedIn, hoe doe je dat? In deze nieuwsbrief tien tips voor het dagelijkse gebruik van sociale media!

1 LinkedIn:  Wil je iets veranderen in je profiel maar zonder dat anderen er iets van zien, vergeet dan niet om de zichtbaarheid even uit te zetten, (knop privacy & instellingen). Heb je een nieuwe klus of job laat dit dan juist zien, want het is altijd leuk om felicitaties te krijgen!

2 LinkedIn: Wil je je linkje van je profiel gebruiken, check dan even of je een mooie url hebt. Soms is die gevuld met nummers achter je naam. Staat niet zo mooi. Je kan dit wijzigen door op ‘profiel wijzigen’ en dan op het zonnetje achter je url te klikken, er verschijnt dan aan de rechterkant een balkje ‘url veranderen’.

3 Facebook: Regelmatig kan ik een evenement voor werkzaken niet delen. Grrr….. Dat komt omdat een privépersoon (met privé-afschermingen) het evenement heeft aangemaakt en niet met een bedrijfsprofiel. Wil je als bedrijf een evenement maken, zodat veel mensen hem kunnen delen, maak dan als bedrijf een evenement aan. Dan kan iedereen hem delen.

4 Sociale media: Sociale media is niet alleen zenden zenden zenden, dus deel af en toe wat, like regelmatig (ook als bedrijf), geef reactie enz…

5 Facebook: Beheer je een bedrijfsaccount, plan dan regelmatig een reeks berichtjes. Herhalen werkt en geeft bovendien rust als je al wat berichten hebt voorbereid. 

6 Sociale media: Dezelfde boodschap herhalen met een ander plaatje werkt ook.

7 Sociale media: Hou regelmatig de groei van je volgers op de verschillende kanalen bij, dan weet je een beetje wat werkt en niet. 

8 Pinterest: Wil je samen een project opzetten, gezamenlijke inspiratiebronnen verzamelen of een moonboard opzetten? Je kunt op Pinterest een verzamelbord starten waar jij en de ander plaatjes en filmpjes kunt verzamelen die anderen niet kunnen zien. Handig! 

9 Pinterest: Download een Pinterestbutton op je computer of telefoon, zodat je alle foto’s snel kunt pinnen. 

10 Zet af en toe een paar uur alle schermpjes uit: het schijnt echt dat je brein daar beter en geconcentreerder van wordt!

Heb je nog meer vragen over sociale media, websites of nieuwbrieven, mail het me (carola@cultuurvlinder.nl) dan heb ik weer voer voor een volgende nieuwsbrief of wellicht voor een inspiratieblogje :-). Sinds 2016 blog ik elke zondagavond een inspiratieblog over dingen waarmee ik bezig ben.  Soms over trends, architectuur, sociale media enz…. Ik merk dat het wel veel over kunst gaat, misschien teveel... of kan het nooit genoeg zijn om over kunst te schrijven??

Inspiratieblogs gemist?
Je kunt deze blogjes teruglezen op mijn blog, maar ik noem hieronder de opvallendste (met veel linkjes naar andere kanalen): 

-    Over Art Rotterdam
-    Over sociale media en musea
-    Over trends in de stad

Verder kijken? Bekijk dan mij Pinterestbord over mijn blogs
 


 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl