Copy
Tips en info over marketing en communicatie, kunst en cultuur

 
Wat een heftige eerste werkweek van het nieuwe jaar! Terwijl ik druk bezig was de boel op te starten, een nieuwe huisstijl en website uit te rollen, een grote crowdfundingsactie voor te bereiden, te brainstormen over een Frans  grafisch vormgevingsfestival, kwam het nare nieuws uit Frankrijk.
Dan is het nodig om ook daarna vooral naar dingen te zoeken waarvan je juist energie krijgt. Daarom heb ik voor het nieuwe jaar een aantal inspirerende filmkanalen voor je geselecteerd:Documentaire over nieuwe makers

Wordt het woord ‘maker’ het meest hippe woord van 2015? Whah, dat zit er dik in! Eind 2014 bracht Tegenlicht een mooie documentaire over nieuwe makers uit. De stad Den Haag pikt dit ook gelijk op door een prijsvraag voor nieuwe makers uit te schrijven. Helaas zit Hector & Wolf niet bij de genomineerden, maar de hoeveelheid inzendingen van dit zeer korte traject - 62 plannen- laat al zien hoe hip dit onderwerp is.

Tegenlicht extra
Als je dan die makersdocumentaire gezien hebt, blijf dan nog even hangen op dit mooie VPRO-platform. Zo vond ik de film over de andere kant van de deeleconomie behoorlijk onthutsend. Ook heeft Tegenlicht net een lijst samengesteld met de meest favoriete en mooiste Tegenlichtafleveringen. Bekijk snel welke afleveringen in de top 3 staan en heb je die nog niet gezien dan kun je je voorbereiden op een mooie avond kijkplezier.


Art Tube

Als ik even niets te doen heb en iets leuks wil kijken, dan ga ik regelmatig naar het Art Tube kanaal, het Nederlandse kunstkanaal, en kijk dat even een halfuurtje naar een paar korte actuele filmpjes over kunst en design in Nederland, bijvoorbeeld over de inspirerende expo Future is Fashion, die nog t/m 18 januari in Boijmans te zien is.


Tedtalks

En als je dan wat meer verdieping wilt, scrol dan snel door naar de website waar alle Tedtalks bij elkaar staan, bijvoorbeeld het indrukwekkende verhaal van beeldend kunstenaar Shirin Neshat

Live
In de hectiek van alle dag probeer ik toch altijd regelmatig een gaatje te vinden om iets moois te zien. Een verslagje van twee mooie expo’s lees je verder op mijn blog.

Veel kijkplezier in 2015! En ik ben natuurlijk benieuwd naar je eigen favorieten!
  
 
 

 


 
 
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden
carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl