Copy

Beste e-nieuwsvrienden,

wat mogen we dankbaar terugzien op onze Kerstnachtdiensten, ons Kinderkerst en ons Seniorenkerst.

Graag wil ik een ieder bedanken die zich heeft ingezet om dit alles mogelijk te maken! Uit de grond van mijn hart: HEEL VEEL DANK!

Vaak horen we reacties van ‘buitenstaanders’ die hun verbazing uitspreken dat er elk jaar met Kerst zoveel diensten zijn met duizenden bezoekers. En natuurljk: dat is bijzonder en blijft bijzonder!

Maar in deze laatste e-nieuws van het jaar wil ik als ‘binnenstaander’ benadrukken hoe bijzonder het is dat we honderden vrijwilligers hadden die zich hebben ingezet om Kerst mogelijk te maken.

En die inzet gaat ook ná Kerst door!

Vandaag was er een ploeg die alle Kerstversiering buiten en binnen opruimde. Hun enthousiasme, ondanks de regen buiten, was groot. Zo ook bij hen die door weer en wind de Kerstbanners van de bruggen haalden en weer veilig opborgen voor het volgend jaar.

En terwijl ik dit schrijf zijn er een aantal huiskringen druk met het Na-Kerst stofzuigen en schoonmaken. Ze doen dit met dezelfde toewijding als de huiskringen die afgelopen week onze gebouwen Kerstklaar maakten.

En tussen het ene stofzuigen en het andere gingen er duizenden voetstappen over ons tapijt…

Van één gezin ken ik de voetstappen… Ze wonen nog maar sinds kort in Hoofddorp en kwamen te voet naar De Meerkerk: vader, moeder en hun zoontje van 4 jaar op zijn fiets. Ze hadden zich wat verkeken op de afstand van hun nieuwe huis naar de kerk en kwamen daardoor te laat binnen. Ze schoven voor me in de rij waar een paar lege stoelen stonden. Het gaf me een kans om hen na afloop de hand te drukken en hen uit te nodigen voor de chocolademelk.

In de ontmoetingsruimte hoorde ik hun verhaal. Ze hadden in de brievenbus van hun nieuwe woning de uitnodiging voor Kerst ontvangen. En ook al gingen ze eigenlijk nooit naar de kerk; er was iets dat hen zei dat ze de uitnodiging moesten aannemen. En zo hadden ze de stap genomen naar een voor hen wildvreemde kerk. En… vertelden ze: we hebben ons zeer welkom gevoeld, we komen graag terug. Hoe bemoedigend te horen! 

Intussen horen we ook andere mooie verhalen. 

En zoals ik vaker vraag: als jij iets kan vertellen over jouw ervaring en de ervaring van je gast(en), zijn ook die reacties zeer welkom. Je kunt van je laten horen door simpel een reply te geven op deze mail.

En wil je nog nagenieten… of iets delen met vrienden of bekenden…  Op onze website vind je beeld en geluid van alle  Kerstvieringen, inclusief mooie foto reportages. Geef dit gerust ook door aan je gasten en zet de linkjes op je sociale media.

Zondag aanstaande zijn er geen diensten in De Meerkerk. Wellicht is het een goede gelegenheid om met familie of vrienden samen naar hun kerk of gemeente te gaan… Of gewoon op jezelf een keer naar een andere gemeente om daar een bemoediging te zijn. Elk jaar benutten Judi en ik deze zondag om naar een andere kerk te gaan en we merken hoe zeer dit gewaardeerd wordt.

Als Meerkerkers hopen we elkaar weer te zien op zondag 7 januari 2018 en samen met onze gasten in de speciale Nieuwjaarsdiensten van zondag 14 januari. Zie onze website voor details en vindt daar ook de informatie en aanmeld button voor onze Alpha en Beta Cursussen die maandag 15 januari van start gaan.

Voor nu een Goede en Gezegende Zondag en een Betekenisvolle Jaarwisseling,
 

Wigle
 

P.S. Dank aan een ieder die al reageerde op de Kerstbrief met het dankoffer van een extra Kerstgift. Door uw extra steun hopen we het financiële jaar 2017 positief te kunnen afsluiten, inclusief de begrote reservering voor toekomstige huisvesting (dit laatste is actueel; zoals in onze recente najaarsbrief genoemd is de oudstenraad verheugd dat zij de draad weer mocht oppakken van gesprekken over die toekomstige huisvesting).

U kunt uw gift overmaken op onze bankrekening NL07 ABNA 0456 1173 26 t.n.v. Baptisten Gemeente Hoofddorp, De Meerkerk.
Giften nog dit jaar gedaan zijn aftrekbaar voor de belasting van 2017. Meer informatie over het doen van een gift vindt u op onze website:
https://www.meerkerk.nl/geven/financieel-bijdragen/

 

Copyright © 2017 De Meerkerk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp